ØSTENSJØVANNET: Samme helg som Oslo kommune og lokale ildsjeler kunne ta imot en nordsk pris for alle kvalitetene ved miljøparken rundt Østensjøvannet, kom det storfint besøk - fra oven.

LES OGSÅ: Priset Østensjøområdet Miljøpark

Sirklet over vannet

I tillegg til byråden som tok imot Nordic Green Space Award fant nemlig en havørn veien til den populære naturperlen søndag 6. september.

Fugleentusiast Per Morten Groth hadde tatt turen fra Drøbak til hovedstaden for å kikke på fugler ved Østensjøvannet, da han fikk oppleve det mektige synet. Han rakk også å forevige havørnen, som er fredet, med kameraet sitt.

– Jeg sto jo bare der og titta på fuglene, og så kom det plutselig en rovfugl langt borte fra. Den kom nærmere, og så sirkla den over vannet i fem-ti minutter før den dro videre. Den fikk seg ikke noe mat mens jeg så den, forteller Groth til Nordstrands Blad.

Han har vært interessert i fugler hele livet, og har også sett havørn tidligere - ved Håøya i Oslofjorden.

– Jeg tror dette var en ungfugl, ikke en voksen ørn, men ikke fjorårets unge fra Håøya, mener han.

LES OGSÅ:

Fant tarantell i skogen

Store flomskader i Østmarka

Tredje besøk av havørn

Ifølge Østensjøvannets Venners nettside er dette tredje gang havørn er registrert i miljøparken. Havørn ble også registrert i 2014 og 2012.

LES OGSÅ: Bjørn så ørn ved Østensjøvannet

Også kongeørn er en sjelden gang observert ved Østensjøvannet, ifølge foreningens nettsider, nærmere bestemt i 2014 og i 1976.