Skal advare mot mating

DUMPING: Bymiljøetaten skal nå sette opp skilt i håp om å unngå overmating og dumping av store mengder brødvarer ved Østensjøvannet. Foto: Jenny Stillerud

DUMPING: Bymiljøetaten skal nå sette opp skilt i håp om å unngå overmating og dumping av store mengder brødvarer ved Østensjøvannet. Foto: Jenny Stillerud

Artikkelen er over 3 år gammel

En eksplosjon av antall besøkende til Østensjøvannet har ført til overmating av fuglene. Nå kommer det opp skilt som advarer mot overdreven mating.

DEL

ØSTENSJØVANNET: I Nordstrands Blad den 21. september skrev vi om fugler ved Østensjøvannet som lider under overdreven mating og dumping av store mengder brød, pizzabunner og kebabrester.

Vannfuglene tåler dårlig slik mat og resultatet av for mye karbohydrater og protein kan gi utslag i feilernæring og i verste fall vinkelvinge som gjør at fuglene får problemer med å fly.

Les saken her: Junkfood kan gi landfaste fugler

Etterlyser skilt

Saken har fått stor oppmerksomhet, og mange etterlyser skilter som informerer om faren ved å mate fuglene. Nå lover Bymiljøetaten at det skal skje noe i løpet av kort tid.

– Vi vil i løpet av høsten sette ut informasjonsskilt ved Østensjøvannet angående fuglemating, forteller Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten.

Skiltene skal informere om konsekvensene ved overdreven fuglemating, og at det i utgangspunktet ikke er nødvendig å mate fuglene.

– Det blir altså ikke et totalforbud, men mating av fuglene må gjøres på en slik måte at det ikke er til skade for fuglene eller tiltrekker seg rotter, sier Thorud Olsen.

LES OGSÅ:

Alger farger Østensjøvannet

Eterfabrikken: Snart til politisk behandling

Liten sangstjerne ved Østensjøvannet

Vakker gjest ved Østensjøvannet

Våryre morgenfugler med kamera

Artikkeltags