ØSTENSJØVANNET: Fugleparadiset Østensjøvannet har mange bevingede gjester, men en fugl som har gjort seg spesielt bemerket den siste uken er den fargerike og vakre mandarinanden.

LES OGSÅ: Fotograferte hønsehauken i akten

- Det har vært veldig mange folk ved vannet for å se på den, og den er blitt mye fotografert, forteller Finn Arnt Gulbrandsen i Østensjøvannets Venner.

På grunn av den sjeldne gjesten har det vært en mangedobling av besøkende på facebooksiden til Østensjøvannets venner, hvor folk også har delt egne bilder av den vakre mandarinanden.

LES OGSÅ: Våryre morgenfugler med kamera

Kommer fra Sør-Asia

Fuglen hører opprinnelig hjemme i Sør-Asia, men er innført til Europa som parkfugl og en forvillet bestand har ifølge informasjon på facebooksiden til Østensjøvannets Venner eksistert i Storbritannia siden 1900.

Det skal finnes noen få tilfeller av hekking i Norge, og i Østerrike, Belgia, Nederland, Tyskland og Sverige.

- Dette er en and som egentlig ikke er ønsket i Norge, men det er såpass lav risiko for spredning at den ikke er direkte svartelistet, sier Gulbrandsen til Nordstrands Blad.

LES OGSÅ:

Trist skjebne for gråhegre

Se rotta angripe trosten!

Fyttikatta for en ekornflukt!

- Flott innslag

- Mandarinanden er jo et veldig flott innslag i naturen ved Østensjøvannet, sier Gulbrandsen.

Han forteller at det har vært mandarinand ved Østensjøvannet noen ganger tidligere. Sist det var en hann på besøk var den sammen med en hunnand, men denne gang er det kun en enslig hannfugl som er på besøk.

- Det er tidligere observert en mandarinand ved Langvannet i Lørenskog, så det er trolig den samme som er kommet hit, sier Gulbrandsen.

I skrivende stund er det uvisst om mandarinanden fortsatt er ved Østensjøvannet. Mange har sett den i sørenden av vannet og under brua der. 

LES OGSÅ:

Nå er dette forbudt i skog og mark

Hvem stjal båten til barnevernsbarna?

Få dager igjen til gjenåpning av Brynstunnelen

Nå nedlegges distriktets siste postkontor

Cathrine så ulv i Frogn