ØSTMARKA: Området er sperret av med teip og det er flere informasjonsplakater i området om at ferdsel er forbudt. Årsaken er at et vandrefalkpar er observert her.

Fugleparet har visst kranglet litt med et ravnepar i området om den beste hekkeplassen, men de ser ut til å ville etablere seg i Østmarka for hekkesesongen.

LES OGSÅ:

Havørn besøkte Østensjøvannet

Sjelden måke besøkte Østensjøvannet

Sjeldenhet

Ifølge Kjell Isaksen i Bymiljøetaten er hekkende vandrefalk en uhyre sjelden skue i Oslo-området.

Han kjenner ikke til at vandrefalk har hekket i Oslo før, i så fall kan det være over hundre år siden. Det har derimot vært observert flere par hekkende vandrefalker i Akershus.

Isaksen understreker at det er svært viktig at folk holder seg unna i en periode.

LES OGSÅ: Fant hårete chilener i skogen

Sårbar fase

– De er helt i starten av etableringsfasen, de er trolig i ferd med å slå seg ned og legge egg. Akkurat nå er de derfor sårbare for forstyrrelser. Dukker det opp fotografer og andre skuelystne, risikerer vi at fuglene forlater Østmarka og ikke får hekket i år, sier Isaksen og ber derfor om at Nordstrands Blad ikke røper eksakt lokasjon.

– Dette er jo en gladsak, så vi håper jo virkelig at falkene bestemmer seg for å bli. De er ganske sky og kresne på sine hekkeplasser. De bruker god tid på å finne den rette plassen, sier Isaksen.

Ferdselsforbudet gjelder frem til 15. juli.

Les flere dyrehistorier på noblad.no her

Les flere saker om Østmarka på noblad.no her