Flomskadene i Østmarka koster kommunen opptil 2,5 millioner kroner

Slik så det ut i Skulleruddumpa dagen etter det største nedbørsfallet i begynnelsen av september.

Slik så det ut i Skulleruddumpa dagen etter det største nedbørsfallet i begynnelsen av september. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Bymiljøetaten har under reparasjonsarbeidene måttet nedprioritere andre arbeidsoppgaver, som lysløypevedlikehold og kanthogst.

DEL

ØSTMARKA: I begynnelsen av september fosset store mengder falt nedbør gjennom bekker, far og stikkrør i marka - rør som ikke var dimensjonert for de store vannmassene. Resultatet var at flere veier og stier ble stygt skadet av flommen som oppstod.

Bymiljøetatens foreløpige kostnadsestimat viser ifølge skogforvalter Bjørn Samuelsen at reparasjonene koster kommunen 2-2,5 millioner kroner.

Les også: – Ser ut som det har vært jordskjelv

– Vi var ferdige med de verste hullene torsdag uken etter flommen, samt diverse småreperasjoner ved Nøklevann og i lysløypene. Så nå kan folk gå tur uten å være redde for å falle i hull, sier Samuelsen til Nordstrands Blad.

SE BILDESERIE FRA FLOMSKADER I ØSTMARKA HER

SE VIDEO FRA LJANSELVA ETTER FLOMMEN HER

Nye, større rør på plass

Med blant annet to gravemaskiner, tre traktorer, hjullastere og lastebiler har Bymiljøetatens folk stått på for å reparere skadene så fort som mulig.

– Vi har blant annet lagt ned nye stikkrør med større dimensjoner en del steder. Disse skal ta unna fire ganger mer vann enn de gamle rørene. Det ser kanskje litt puslete ut med vannstanden som er nå gjennom de store rørene, men de skal ta unna større vannmengder også i fremtiden, så vi får håpe at de holder, uttaler skogvokteren.

Bymiljøetaten har prioritert å reparere ferdselsårer og turstier, mens de har nedprioritert kommunens egne driftsveier, som fortsatt gjenstår å reparere.

Den plutselige arbeidsbyrden etter flommen har også ført til at andre arbeidsoppgaver har måttet bli nedprioritert.

SE BILDESERIE FRA LJANSELVA ETTER FLOMMEN HER

Begynner på lysløypene nå

– Vi har ikke fått noen tilleggsbevilgninger til reparasjonsarbeidet, og vi har måttet leie inn graver og kjøpe inn grusmasser til reperasjonene. Siden våre egne folk har vært opptatt med dette nå i september, har vi ikke fått begynt på lysløypene ennå, og vanlig vedlikehold som kantklipping, kanthogst og hogst i lysløyper har vi også måttet nedprioritere, forteller Samuelsen.

Han legger til at Bymiljøetaten skal gå i gang med lysløypevedlikeholdet i disse dager, i håp om å bli ferdige til 1. desember.

– Vi er heller ikke ferdige med reparasjonsarbeidet etter flommen. Grovarbeidet er gjort, men vi må ta en siste finish også, og legge på finere grus på veiene blant annet, understreker skogvokteren.

Les også: Fyllesykling og bilvask-slåssing (politiloggen)

Les også: Barnehageforeldre føler seg tilsidesatt av bydelen

Les flere saker fra noblad.no

Artikkeltags