Gå til sidens hovedinnhold

Felte julegrana i Østmarka

Artikkelen er over 4 år gammel

Det yret av liv i skogen ved Grønmo da årets julegran til London ble felt av ordføreren. Men allerede for flere uker siden ble julegrana sunget inn av et lokalt kor.

ØSTMARKA: På sosiale medier var det nylig flere som lurte på hva som var på gang i skogen ved Grønmo, da det plutselig ble bygget opp et høyt stativ med en stor platting rundt et grantre.

Dette viste seg å være forberedelser til den tradisjonsrike fellingen av årets julegran fra Oslo til London.

LES OGSÅ OM FJORÅRETS JULEHOGST:

London-grana gikk i bakken i Østmarka

Ordfører med sag

Ordfører Marianne Borgen fra Østensjø fikk onsdag 16. november æren av å felle den flotte julegrana, som skal settes opp på Trafalgar Square i London.

Årets tre var 95 år gammelt og 27 meter høyt. Det ble kuttet til 21 meter, opplyser  Ingvild Aasgård i bystyrets sekretariat.

At Oslo sender en julegran til London er en tradisjon helt tilbake fra 1947, og en takk for hjelp og gjestfrihet vi fikk fra britene under den andre verdenskrig.

Med som ordførerens gjester under seansen i skogen like ved Grønmo var Lord Mayor of Westminster, Councillor Steve Summers, samt den britiske ambassadøren Sarah Gillet.

I tillegg deltok skolebarn fra distriktet vårt, nærmere bestemt elever fra Klemetsrud skole og Manglerud skoles internasjonale avdeling. De bidro med julesang sammen med Oslo internasjonale skole, mens Bymiljøetaten holdt folk varme og mette med kaffe og enkel servering.

(Se flere av Oslo kommunes bilder fra julegranfellingen nederst i saken)

Ifølge Oslo kommune er årets julegran den 70. i rekken som gis til innbyggerne i London. Lysene på treet tennes der torsdag 1. desember, med ordfører Marianne Borgen tilstede.

LES OGSÅ: Nissen med de ville ideene rundet 75 år

"Tyvlånte" scenen

Den midlertidige plattingen som ble satt opp rundt julegrana i Østmarka fikk gjort mer nytte for seg enn bare denne ene gangen med storfint besøk. Mortensrud kirkekor sørget nemlig for å synge julegrana inn i god tid før avreise!

Ifølge koret var julegrana en staselig gran som har fått vokse seg høyreist og vakker ved krysset der skogsveien fra Grønmo tar en sving opp til Østmarkskapellet.

- Mortensrud kirkekor sang granen inn allerede 29. oktober med «Du grønne glitrende tre, god dag". Som treets nærmeste kor syntes vi det var naturlig å ta et ansvar. Vi ønsker det en trygg reise til og en god adventstid på Trafalgar Square i London, skriver kirkekoret på sine facebooksider.

Styremedlem Terje Wehus røper til Nordstrands Blad at videoinnspillingen var et impulsivt stunt, da koret gikk forbi julegrana på vei til Østmarkskapellet.

Her kan du gjenoppleve Mortensrud kirkekors "hemmelige" opptreden i Østmarka:

Mortensrud kirkekor synger julegrana inn før den hugges og sendes til London. Video: Mortensrud kirkekor

 

FLERE SAKER FRA NORDSTRANDS BLAD:

Snart åpner nye Sæter senter

Sandra (20) roses for åpenhet om mobbing

Spår flere uker med søppelkaos

Opprop mot høyhus på Ulsrud

Ryen helsehus ferdig i 2020

Se hva naboen fikk for huset sitt

Svelget stoltheten - søkte venner på Facebook

Nå er denne veien blitt forkjørsvei