Gjenferd og huldre i ny markabok

Mystikk og Overtro er tittelen på Even Saugstads nye markabok. Pressefoto

Mystikk og Overtro er tittelen på Even Saugstads nye markabok. Pressefoto

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

På selveste fredag 13. oktober lanseres en ny bok med mystiske sagn og fortellinger fra Oslomarka.

DEL

OSLO: Fredag 13. oktober er datoen og Trollvannstua i Lillomarka er stedet når Even Saugstad lanserer sin nyeste markabok.

Tidligere har han skrevet og foredratt om alt fra byoriginaler til Sarabråten - denne gang handler det om gjenferd, huldre og andre overnaturlige ting og hendelser i Oslomarka.

Overnaturlige historier

Da Even Saugstad drev Sandbakken sportsstue begynte han å samle på overnaturlige historier fra Østmarka. Dette resulterte i populære temakvelder om mystikk og overtro på fredag den 13. i mange år.

Nå har han samlet disse historiene og flere til i en ny bok, som passende nok lanseres fredag den 13.

– For hundre år siden, og vel så det, var de fleste som bodde, jobbet eller var på jakt og fiske i Nordmarka, Krokskogen og den øvrige marka rundt hovedstaden, sikre på at nisser og troll fantes. Mange kunne fortelle om møter med huldra, tusser og annet skrømt. Og et og annet gjenferd var det heller ikke uvanlig at man kunne treffe på, forteller Saugstad.

Boka inneholder også historier fra Østmarka og Sørmarka. Hvorfor en bergnabb langs Gamle Mossevei ved Gjersjøen har fått navnet Julekvelden, får du en forklaring på her.

I boka kan du også lese om Kristian Tyrigrava, som bodde ved Vientjern i Gaupesteinmarka og som visstnok både var i besittelse av Svarteboka og kunne helbrede sykdom.

LES OGSÅ: Forlater Sandbakken, men ikke Østmarka

Flere bokpresentasjoner

Hovedlanseringen av «Mystikk og overtro» er altså fredag 13. Men det er flere muligheter til å høre forfatteren fortelle om sin nye markabok.

Det blir også en presentasjon ved Folkehjelp-hytta ved Ulsrudvann 19. oktober, på Sandbakken 9. november og Bøler bibliotek 5. desember.

LES OGSÅ: Gir deg 40 turforslag i hovedstaden

Artikkeltags