- Ikke tenn opp ild!

FORBUDT: Ikke fyr opp engangsgrillen hvis du skal på tur. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

FORBUDT: Ikke fyr opp engangsgrillen hvis du skal på tur. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det er fortsatt stor brannfare ute grunnet det varme været. Tross forbud mot åpen ild rykker brannvesenet stadig ut på meldinger om bål og mindre skogbranner.

DEL

OSLO/ØSTMARKA: Politi og brannvesen har i løpet av den siste tiden fått mange meldinger både om bålbrenning, grilling og mindre skogbranner mange forskjellige steder i distriktet vårt.

Totalforbud

Selv om det i forrige uke ble innført totalforbud mot åpen il i skog og mark, tar mange med seg engangsgrill eller tenner opp bål.

- Det er totalforbud mot bruk av åpen ild, engangsgriller og bålbrenning i områdene rundt vann og parker tett opp til marka. Ber publikum om å respektere dette. Brudd på dette påbudet kan bli anmeldt og straffes med bøter, twitret politiets operasjonssentral sist helg.

- Spesielt ved Nøklevann, Ulsrudvann og andre vann i Østmarka har det vært mange som ikke har fulgt forbud mot å gjøre opp ild, forteller Eivind Kjøllestad ved forebyggende avdeling på Manglerud politistasjon (Oslo øst).

- Heldigvis har det ikke blitt større skogbranner, men så tørt som det er nå, skal det svært lite til før det kan bli store skader. De få dråpene vi fikk mandag kveld hjalp ingen ting. Vi må ha godt med regn over en periode før den store brannfaren er over, sier han.

Sluttet å selge engangsgriller

Både Oslo politidistrikt og Oslo brann- og redningsetat har den siste tiden uken gått ut med flere oppfordringer om at folk må ta den store skogbrannfaren på alvor.

Norsk brannvernforening har tatt til orde for stans i salg av engangsgriller, noe Rema 1000 på Ulsrud på eget initiativ var tidlig ute med, siden de holder til i nærheten av populære utfartssteder i Østmarka.

– Vi tenkte at vi like gjerne kan stoppe dem som har tenkt å fyre opp engangsgrillen i marka. Folk får klare seg med kald mat i marka i disse dagene, har kjøpmann Morten Wiik sagt til Dagbladet.

Senere har flere andre butikker også stoppet salget av engangsgriller.

LES OGSÅ:

Hvem eier bunaden som ble funnet i skogen?

Uvisst når oslofolk kan bade etter oljeutslippet

Artikkeltags