Gå til sidens hovedinnhold

Ekstra politiressurser satt inn i Oslo sør

Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet har satt inn ekstra ressurser og koblet inn avdelingen for organisert kriminalitet for å håndtere bilbranner og annen kriminalitet sør og øst i Oslo.

OSLO: Det kom fram da byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og politimester Hans Sverre Sjøvold tirsdag presenterte status for samarbeidet mellom politiet og kommunen gjennom politirådet i hovedstaden.

– Vi har over tid hatt mye oppmerksomhet om den sørlige delen. Vi har nå allokert ressurser og satset tungt på å etterforske straffesaker på Mortensrud og Holmlia, sier Sjøvold, som forteller at politiet har økt patruljeringen i Søndre Nordstrand bydel.

Avdelingen for organisert kriminalitet og brannavsnittet er også koblet inn, opplyser han.

Politimesteren vedgår at det er og har vært utfordringer i Oslo øst, med gjengkonflikter og hærverk og bilbranner.

– Vi har satt inn tiltak på individnivå, opplyser Sjøvold.

LES OGSÅ:

Ny sjef på Manglerud politistasjon

Må ta vare på det gode politiarbeidet

Flere branner

Natt til tirsdag var det tre bilbranner på Høybråten og Mortensrud. Brannavsnittet ved Oslo politidistrikt etterforsker brannene og politiet undersøker om det er noen sammenheng mellom de siste brannene i Søndre Nordstrand bydel. Alle de tre bilene var tomme, og brannvesenet ble kalt ut for å slukke brannene. Politiet satte store ressurser inn i letingen etter eventuelle personer som kunne mistenkes å stå bak bilbrannene.

– Vi har søkt med politibiler og politihunder. Vi har også brukt politihelikopteret, sier operasjonslederen.

Den siste måneden har det også vært flere bilbranner på Vestli i Oslo. Politiet undersøker tirsdagsnattens branner kan settes i sammenheng med både tidligere bilbranner og bråk i form av steinkasting og ildspåsettelse.

– Vi etterforsker så godt det lar seg gjøre opp mot tidligere branner. Vi undersøker alle muligheter, sa operasjonsleder Rune Ullsand på morgenkvisten.

Også på Grønland i Oslo sentrum bekymrer politiet seg for ungdomskriminaliteten. Siden jul har politistasjonen der hatt rundt 20 saker som handler om ran, vold og trusler, meldte ABC Nyheter. Både gjerningspersoner og ofre er ungdommer. Etterforskningsleder Anne Kristin Stakston Langvik sier sakene er blitt mer alvorlige og at det er mye narkotika involvert.

På Vestli og Stovner var det i løpet av mai og pinsen flere tilfeller av ildspåsettelse og hærverk. Det er også blitt kastet stein mot vektere, politi og brannvesen. Fire personer ble pågrepet og siktet, men er satt fri.

LES OGSÅ: Skolebrann på Toppåsen kan være påsatt

– Ungdomskriminaliteten går ned

Ifølge politimester Sjøvold har barne- og ungdomskriminaliteten i Oslo gått ned over flere år. Han påpeker at det er kommunen som sitter på mange av virkemidlene som kan forebygge kriminalitet blant ungdom. Både han og byrådsleder Johansen mener kommunen og politiet samarbeider svært godt.

– Når vi hadde utfordringer med gjenger på Grønland hadde vi umiddelbart oversikt over de ulike miljøene. Vi hadde nærmest navn og nummer og kunne sette inn tiltak umiddelbart, sier Johansen.

På spørsmål om det er aktuelt å gi ungdom et bedre fritidstilbud for ungdommene nå som sommerferien er kommet, svarer imidlertid Johansen at det er opp til bydelene å avgjøre.

(©NTB)

LES OGSÅ: Har funnet bilen til drapsofferet på Hellerud