Gå til sidens hovedinnhold

Pågrepet for eldresvindel

Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet har pågrepet to personer mistenkt for å ha svindlet eldre i Oslo.

Oslo (NTB): Politiet i Oslo har de to siste ukene pågrepet to gutter under 18 år mistenkt for å ha deltatt i svindeltilfeller av eldre både i Oslo og utenfor hovedstaden.

LES OGSÅ: Svindlet 93-åring på Munkerud

Svindelen har foregått ved at svindlerne har utgitt seg for å være TV-installatører fra enten Get eller Canal Digital. Når de så har fått adgang til boligen har de bedt om bankkort og PIN-kode fra de eldre, stjålet eiendeler deretter stukket av og tatt ut større beløp i nærmeste minibank, melder TV 2.

– Begge de siktede er gutter under 18 år og er kjent fra politiet fra før, opplyste Oslo politidistrikt i en pressemelding sist torsdag.

LES OGSÅ: Politiet advarer eldre mot svindlere

Den ene gutten ble pågrepet den andre uken i november og avhørt av politiet på Manglerud politistasjon, hvor han erkjente flere av de forholdene politiet nå har under etterforskning,

Den andre gutten ble pågrepet i forrige uke. Også han har erkjent flere forhold, opplyser politiet.

Politiet mener at de gjentatte svindelforsøkene i høst er utført av mindre grupperinger og med et begrenset antall gjerningspersoner. De utelukker ikke flere pågripelser i saken.

Les flere lokale politisaker her

I fjor vinter satt elleve personer tilhørende samme miljø som de to som nå er pågrepet, på tiltalebenken for tilsvarende forsøk på bedrageri.

(©NTB)