40 unge menn siktet etter 18 skyteepisoder

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet har siktet 40 unge menn etter 18 skyteepisoder i Oslo det siste året. Oslos ordfører kaller situasjonen alvorlig.

DEL

OSLO: De 40 er menn i alderen 19 til 32 år og er siktet i forbindelse med skyteepisoder i Oslo fra 7. oktober i fjor og fram til i dag, skriver Dagbladet.

Et drap, fire drapsforsøk, en lang rekke trusler og skyting på åpen gate, er bare noe av innholdet i sakene Oslo-politiet etterforsker. Ingen av de i alt 18 sakene er henlagt. Politiet vil ikke kommentere Dagbladets opplysninger om at flere av de siktede har tilknytning til ulike gjengmiljøer i Oslo.

– Flere av sakene kan sees i sammenheng med hverandre og etterforskes derfor bredt. Noen bærer preg av uoverensstemmelser mellom personer, sier politiinspektør Audun Kristiansen i Oslo-politiet til Dagbladet.

Les saker om lokale skyteepisoder her!

Flere av de siktede er eller har vært, varetektsfengslet. I to av sakene har politiet fortsatt ikke noen mistenkte, og i én av dem har de ingen fornærmet. Et betydelig antall av de siktede er tidligere straffedømt.

Kristiansen svarer et ubetinget ja på spørsmål om Oslo er en trygg by,

– Vi legger ned en stor innsats for å oppklare disse sakene, og har nå mistenkte gjerningsmenn i de fleste sakene. Blir du pågrepet med ladd skytevåpen i Oslo, så blir du straffet.

Oslos ordfører, Marianne Borgen, beskriver situasjonen som alvorlig.

– Det er jo snakk om en alvorlig situasjon, når det er såpass mange skyteepisoder i Oslo sier Borgen til Dagbladet.

Hun sier at selv om mange av de aktuelle skyteepisodene relateres til interne oppgjør i spesielle miljøer, så skaper slike episoder fortsatt utrygghet i de ulike bydelene.

(©NTB)

LES OGSÅ: Sju menn tiltalt etter skyting på Lambertseter

Artikkeltags