Pågripelser i vaskehall knyttes til gjengmiljø i Oslo sør

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Seks personer er pågrepet og tre personer siktet for grovt heleri i vaskehall i Oslo sentrum. Skal ha tilknytning til gjengmiljø i Oslo sør.

DEL

OSLO: Seks personer ble pågrepet og en kvinne og hennes to sønner er siktet for grovt heleri etter at Oslo-politiet aksjonerte mot en vaskehall i Oslo denne uka.

Pågripelsene og ransakingen mandag knyttes opp mot personer som politiet mener har tilknytning til et kriminelt nettverk i Oslo sør, skriver politiet i en pressemelding.

Utgangspunktet for aksjonen var en siktelse mot tre personer for grovt heleri. Ifølge VG er de tre siktede en kvinne og hennes to sønner.

De siktede ble framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett onsdag ettermiddag. Den 43 år gamle kvinnen ble løslatt, men politiet opprettholder siktelsen for grovt heleri. Begge sønnene i 20-årene ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

– Politiet har skjellig grunn til å mistenke at dette er en kriminell virksomhet, og at personene besitter store verdier som kommer fra straffbare handlinger. Aksjonen er et ledd i den pågående innsatsen mot kriminelle nettverk og gjenger i Oslo sør, og dette viser at innsatsen gir synlige resultater, sier tjenestestedsleder Gry Lene Sem på Manglerud politistasjon.

Politiet hadde i tillegg bistand fra flere samarbeidsaktører i arbeidskrimnettverket under kontrollen av vaskehallen.

(©NTB)

Artikkeltags