Gå til sidens hovedinnhold

Politiet skal være mer ute

Artikkelen er over 3 år gammel

– Herjingene vi har opplevd den senere tid skal vi få bukt med, og vi forsterker politiinnsatsen ganske betraktelig, sier stasjonssjef John Roger Lund.

OSLO: Ungdomsgjenger har i mange år vært et fryktet begrep, men områdene de har markert seg i har flyttet seg. Nå i det siste er det Søndre Nordstrand og Groruddalen som har vært i fokus, men også i Østensjø og Nordstrand bydeler rapporteres det om hendelser.

LES OGSÅ: Ekstra politiressurser satt inn i Oslo sør

Skal patruljere mer

– Vi har erfart at å sette inn ekstra politiinnsats, komme i dialog og få de unge til å forstå at de ikke kan herje har vært effektivt, sier John Roger Lund

Han er nå stasjonssjef for både Manglerud og Stovner politistasjoner.

– Derfor er det nå satt inn forsterket politiinnsats på de urolige stedene, og det skal skje ved å ha mye folk ute. Både i sivil og uniformert politi, sier Lund.

– Det begynte med at vi tok for oss Mortensrud hvor det var mye bråk av forskjellig slag – også mye vold. Nå ser vi mer mot Holmlia, sier han til Nordstrands Blad.

Men det er korte avstander mellom bydelene, og derfor er det bare snakk om minutter med T-bane mellom for eksempel Mortensrud og Bøler for å lage bråk.

LES OGSÅ:

Ny sjef på Manglerud politistasjon

Må ta vare på det gode politiarbeidet

Ønsker samarbeid

– Vi kan ikke være over alt på en gang, og er derfor avhengig av å ha medspillere. I Østensjø bydel har vi for eksempel hatt møter hvor skoler, bydel , SALTO og politiet har deltatt, og vi skal ta for oss område for område, både for å finne løsninger der det er problemer og for å forebygge, sier stasjonssjefen.

– Og også privatpersoner, borettslag, lag og foreninger ønsker vi skal være med på laget, fortsetter han.

– Målet er å få gode og rolige lokalmiljøer hvor alle kan føle seg trygge. De aller fleste av oss oppfører oss jo ordentlig, så noen få bråkmakere skal ikke få ødelegge for flertallet.

LES OGSÅ POLITILOGGEN: MC-krangel, tre brukne bein og en bar rumpe