HOLMLIA: - Noen synes det er rart at vi stenger politiposten på Holmlia samtidig som vi skal ha en tettere beredskap på samme sted. Men de tre siste årene har ikke posten i Holmlia senter vært mer enn et kontor og ikke vært åpen for våre medborgere, sier stasjonssjefen.

- Ikke siden John T. Vee sluttet sin forebyggende tjeneste her for over tre år siden, har politiposten vært åpen. Når vi nå stenger døren for godt ved årsskiftet blir riktignok en institusjon i bydelen borte, men vi mener det er et langt bedre tjenestetilbud vi nå skal ha her etter den nye planen.

LES OGSÅ: To falske politibiler og en død høne

Økt beredskap

- Det vi nå legger opp til, er en forsterket innsats i områder det har vært betydelige problemer i. Alvorlige hendelser og gjenger er stikkord for vårt arbeid, sier Lund.

- Et titalls politifolk vil ha Søndre Nordstrand som sitt arbeidsområde. I et tett samarbeid med bydelen og ikke minst SALTO skal vi få bukt med problemene. Vi skal hindre nyrekruttering til gjenger og kriminelle miljøer, og ikke minst skape trygghet for alle bydelens borgere.

LES OGSÅ: 50 stykker "heiet" under slåsskamp på Mortensrud

Startet i sommer

Allerede fra i sommer har en etterforskningsgruppe fra Manglerud politistasjon (Oslo øst) hatt Søndre Nordstrand som sitt ansvarsområde, samtidig som forebyggende avdeling har hatt et spesielt fokus her.

- Nå forsterker vi innsatsen. Politiet skal bli vesentlig mer synlig i bydelsbildet samtidig som vi vil ha politi i sivil ute blant befolkningen. Både uniformerte og sivile skal være til fots og i biler.

LES OGSÅ: Elendig bilkjøring, farlig eggkasting og påtente søppelkasser

Mobil politipost

Politiet har blant annet en uniformert bobil som har vært på sentrale plasser.

- Denne har vært fin å ha som blikkfang, og sist den var på Holmlia var det mange som var innom for å få kontakt med politifolk. Den skal fortsatt være i bruk, men både "majene" og andre biler vi har, er mer moderne utstyrt og kan hjelpe tjenestefolkene våre godt i deres arbeid, sier stasjonssjef John Roger Lund - som skryter av sine medarbeidere.

- Det er flinke tjenestefolk som gjør en stor innsats. Men vi trenger også godt samarbeid med våre medborgere – både de som er knyttet til offentlige tjenester og de som ufortrødent stiller opp for lokalsamfunnet - kanskje mest for de unge, sier han.

Politiposten på Holmlia forsvinner altså ved årsskiftet, men politiet forsterker sin innsats i Søndre Nordstrand.

- Dette skal ikke gå ut over de øvrige bydelene i stasjonsområdet. Men vi må ha det sterkeste fokus på de stedene hvor vi ser at problemene er størst og sørge for at de ikke får anledning til å utvikle seg, avslutter stasjonssjefen.

LES OGSÅ: Dømt for grove eldrebedragerier