Gå til sidens hovedinnhold

To fengslet etter mulig gjengskyting

Artikkelen er over 3 år gammel

Skytingen på Åsbråten sist fredag kan ha vært et oppgjør med tilknytning til gjengen Young Bloods. To unge menn som er siktet i saken er varetektsfengslet i to og fire uker.

HOLMLIA/ÅSBRÅTEN: Politiet hadde tidlig mistanke om at skytingen var en del av et oppgjør i et kriminelt miljø og bekrefter mandag at de jobber konkret opp mot et miljø knyttet til gjengen.

LES OGSÅ: Holmlia-siktet erkjenner ikke straffskyld

– Vi jobber ut fra at det har noe å gjøre med det miljøet som vi kjenner godt til og en mulig intern konflikt, men vi har ikke alle svar ennå og kan ikke si noe mer om motivet, sier politiinspektør Grete Lien Metlid, som leder felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt.

To menn i 20-årene ble lørdag pågrepet og siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk etter at en 21-åring ble skutt og påført alvorlige skader i hodet og halsen utenfor en butikk på Åsbråten på Holmlia sent fredag kveld.

De ble mandag kveld varetektsfengslet i to og fire uker, begge med brev-, besøks- og medieforbud og med full isolasjon de to første ukene. Begge nekter straffskyld og begjærte seg løslatt, forteller politiadvokat Sturla Henriksbø til NRK.

Oslo-politiet utelukker ikke at det kan bli flere pågripelser.

(©NTB)

LES OGSÅ:

Mann ranet ved Østensjøvannet

13 års fengsel for Ekeberg-drap

Paraplykasting, overkokte egg og en overkjørt fot

I retten for lokale BMW-innbrudd