Pågrep to kvinner etter eldrebedrageri

TO TATT: Denne uken ble to kvinner pågrepet mistenkt for eldrebedrageri. Illustrasjonfoto

TO TATT: Denne uken ble to kvinner pågrepet mistenkt for eldrebedrageri. Illustrasjonfoto

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Manglerud-politiet var onsdag morgen med på en aksjon på Lørenskog hvor to kvinner ble pågrepet i forbindelse med eldrebedrageri.

DEL

LØRENSKOG: Vi har flere ganger både på slutten av fjoråret og nå i år skrevet om eldrebedrageri.

- Slike saker har vi hatt over nær sagt hele byen, og det var derfor politi fra flere stasjoner med da vi onsdag morgen gikk til aksjon mot en bolig på Lørenskog, forteller Terje Dahl, leder for etterforskningsavdelingen på Manglerud politistasjon. 

LES OGSÅ:

Strømselger fikk døra i fleisen av eldre dame

Mann pågrepet for eldrebedrageri

Lurt av falske TV-folk på Skullerud og Sloreåsen

Pågrepet for eldresvindel

Kvinner pågrepet

- Vi pågrep to kvinner – en under 18 år og en i slutten av 30-årene. Begge disse knytter vi til eldrebedrageri, og flere av disse har vært i vårt distrikt, sier etterforskningslederen.

Dahl vil ikke si noe nærmere om hvor disse bedrageriene har vært.

Les politiloggen på noblad.no!

- Vi skal ha en del avhør, og ser ikke bort fra at flere kan bli pågrepet. Men vi er temmelig sikker på at det er en sammenheng mellom mange av eldrebedrageriene for modus er ganske like, sier han og legger til:

- Som vi har fortalt har det vært eldre mennesker som har blitt oppringt og sagt at det er noe feil med telefoner, data, TV eller strøm, og at de vil bli besøkt av noen som skal komme og ordne. Når disse har blitt sluppet inn, har de raskt klart å forsyne seg med penger eller bankkort.

LES OGSÅ:

Svindlet 93-åring på Munkerud

Politiet advarer eldre mot svindlere

Bilkræsj, branner og soverom på fire hjul

Vær oppmerksomme! 

- Vi vil nå forsøke å heve eldre menneskers oppmerksomhet og varsomhet, sier Dahl. 

- Det vi håper på er at ikke bare de eldre, men også barn, barnebarn, hjemmetjeneste, naboer og borettslagsstyrer vil være med på å spre informasjon om hvor lett det er å bli fralurt verdier. Mange eldre er dessverre for godtroende når de blir oppringt eller noen ringer på døren og vil inn. Vår oppfordring er kort og godt å ikke slippe inn ukjente, og om de får noen på døren, så ring politiet så fort som mulig.

Artikkeltags