Pågrepet etter kidnappingsdrama

POLITIJAKT: Store politistyrker fra flere politidistrikt jaktet mandag på gjerningsmennene etter kidnappingen i Moss. Her fra Hauketo Foto: Nina Schyberg Olsen

POLITIJAKT: Store politistyrker fra flere politidistrikt jaktet mandag på gjerningsmennene etter kidnappingen i Moss. Her fra Hauketo Foto: Nina Schyberg Olsen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tirsdag ettermiddag ble en oslomann pågrepet etter mandagens kidnapping i Moss.

DEL

OSLO/MOSS: En mann i 20-årene fra Oslo blir torsdag fremstilt for varetektsfengsling i forbindelse med kidnappingssaken i Moss. Samtidig jakter politiet på flere gjerningsmenn.

LES OGSÅ: Politijakt på Hauketo etter kidnapping i Moss

Mannen ble pågrepet av politiet i Oslo tirsdag ettermiddag og vil bli fremstilt i Moss tingrett torsdag, siktet for innbrudd og frihetsberøvelse. Siktede er bosatt i Oslo og er tidligere dømt for flere straffbare forhold.

– Han er avhørt og har avgitt forklaring, men jeg kan ikke kommentere noe mer om hva han har sagt utover det, sier politiinspektør Tom Erik Guttulsrød i Østfold politidistrikt til NTB.

Politiet har grunn til å tro at mannen de har pågrepet er en av dem som tidlig mandag morgen brøt seg inn i et bolighus på Skarmyra i sentrum av byen og bortførte en familiefar.

Les flere politisaker fra distriktet vårt her

Flere gjerningsmenn

Politiet jobber ut fra at det var to personer på stedet da innbruddet og bortføringen fant sted.

– Men vi utelukker selvfølgelig ikke at det kan ha vært flere og jobber akkurat nå med uforminsket styrke for å pågripe flere, sier Guttulsrød.

Saken etterforskes videre av Felles Kriminalenhet i Østfold.

– Vi føler nå at vi er kommet et godt stykke videre, men etterforskningen vil pågå helt til vi mener at vi har fått på plass de brikkene vi mangler, sier han.

Særlig med tanke på andre gjerningsmenn ønsker politiet opplysninger fra personer som har oppholdt seg eller kjørt gjennom Høienhaldgata ved Moss kirkegård mandag 8. august mellom klokka 6 og 7 om morgenen.

– Vi ønsker informasjon om eventuelle fremmede personer eller kjøretøy som var i området på dette tidsrommet, legger politiinspektøren til.

LES OGSÅ: Vei ble til elv i uværet

Uoverensstemmelse

Guttulsrød sier at etterforskningen så langt tyder på at hendelsen skyldes en tidligere uoverensstemmelse mellom de to.

– Det er en forbindelse mellom fornærmede og siktede. Det sier vi først og fremst fordi vi ikke vil at dette skal skape utrygghet i nærområdet. Det var ikke noe tilfeldig hus som ble valgt, sier han.

Politiinspektøren sier videre at hendelsen som rammet familien er veldig alvorlig, men at politiet etter forholdene tror det har gått bra med dem.

LES OGSÅ: Beslagla over 300 liter alkohol til bryllup

Familiefarens kone og barn kom seg ut av boligen på egen hånd og ble brakt i sikkerhet hos politiet.

Saken startet i 06.30-tiden sist mandag da politiet fikk melding om at det pågikk et innbrudd i boligen. Mannen ringte selv og meldte ifra om at en bevæpnet mann var i ferd med å bryte seg inn. Han var da sammen med sin kone og barnet.

Da politiet kom fram var huset forlatt, men med spor etter innbrudd. Etter en drøy time fikk de kontakt med mannen som sa han var blitt bortført i sin egen bil av de to. Han forklarte at han hadde klart å komme seg i sikkerhet og ble tatt hånd om av politiet i Follo.

(©NTB)

Artikkeltags