Tre personer fengslet etter skytingen på Lambertseter

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Tre av de fem mennene som er pågrepet etter skytingen på Lambertseter natt til mandag, ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker.

DEL

OSLO TINGRETT/LAMBERTSETER: De tre er ilagt brev- og besøksforbud i hele perioden, og de to første ukene må mennene sitte i full isolasjon, opplyser politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt til NTB.

Alle tre nekter straffskyld etter siktelsen, ifølge deres forsvarere Jan Christian Kvanvik, Chamkor Singh Nagra og Jacob Sanden Ringsrød.

De siktede begjærte seg løslatt.

De tre, som er henholdsvis 37, 33 og 19 år gamle, er alle siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen på offentlig sted.

– I tillegg har alle hver sine siktelsesposter for mindre alvorlige lovbrudd, sier Henriksbø.

Væpnet aksjon

Fengslingen skjedde samtidig med at tungt væpnet politi aksjonerte mot en bolig i Askim.

Politiet var tirsdag tilbakeholdne med informasjon knyttet til aksjonen der tungt væpnede tjenestemenn tok seg inn i et hus i Askim i Østfold. Øst politidistrikt henviste til Oslo politidistrikt og lederen for etterretning og etterforskning, politiinspektør Grete Lien Metlid.

Hun ville ikke kommentere den pågående aksjonen, men opplyste til NTB at politiet jobber fortløpende operativt etter at det var to konfrontasjoner i et kriminelt miljø i Oslo natt til mandag.

Uendret tilstand

På Lambertseter skjøt flere personer mot hverandre på åpen gate natt til mandag, uten at noen kom til skade.

Tidlig på morgenen ble en mann i 30-årene kritisk skadd da han ble truffet under en konfrontasjon i et parkeringshus på Bjørndal.

Metlid opplyser at tilstanden til mannen som ble skadd, var uendret tirsdag, og at hans pårørende har kommet til Oslo.

Samtidig med den omfattende politiaksjonen i Askim, startet det første av onsdagens tre fengslingsmøter etter skuddvekslingen på Lambertseter i Oslo tingrett. Ytterligere to personer blir trolig framstilt for fengsling onsdag.

- Påtaleansvarlig gjør nå vurderinger når det gjelder de to øvrige som er pågrepet og siktet i samme sak. Endelig beslutning om begjæring av fengsling vil bli tatt onsdag 14. mars, skriver politiet i en pressemelding tirsdag kveld.

Kjent for politiet

– Dette er alle personer vi kjenner fra tidligere, og de tilhører et kriminelt miljø i hovedstaden, sier Metlid.

Så langt er alle de pågrepne koblet til skytingen på Lambertseter. Ingen var tirsdag ettermiddag pågrepet eller etterlyst for skytingen på Bjørndal.

LES OGSÅ:

Flere pågrepet etter skytingen på Lambertseter

Politiet med mobil politipost på Lambertseter og Bjørndal

Tror organiserte kriminelle står bak skytingen

Kritisk skadd etter skyting på Bjørndal

Artikkeltags