Holmlia-gjeng knyttes til kidnapping

Politiet etterlyser to personer i forbindelse med kidnappingen torsdag 29. september. Personene er
fotografert på stedet hvor bortføringen skjedde og de settes forbindelse med selve bortføringen. 
Foto: Politiet / NTB scanpix

Politiet etterlyser to personer i forbindelse med kidnappingen torsdag 29. september. Personene er fotografert på stedet hvor bortføringen skjedde og de settes forbindelse med selve bortføringen. Foto: Politiet / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ifølge TV2 kan en Holmlia-gjeng knyttes til kidnappingen.

DEL

OSLO (NTB): Politiet varsler en tøffere linje mot den voldelige gjengen Young Bloods på Holmlia. Gjengen knyttes til bortføringen på Ljan torsdag 29. september.

LES OGSÅ:

Vitner så mann bli dyttet inn i bil

Etterlyser to menn etter kidnapping på Ljan

Ifølge TV 2 mener politiet at den bortførte mannen er i 30-årene. Vitner så to menn med finlandshetter tvinge mannen inn i en bil og kjøre av gårde fra et garasjeområde på Ljan tidlig på morgenen torsdag 29. september. Dette er få minutters kjøring fra Holmlia der den kriminelle gjengen Young Bloods holder til.

Ifølge kanalen vokser gjengen seg sterkere og sterkere. Den er dypt involvert i narkotikakriminalitet og torpedovirksomhet som blant annet omfatter bortføringer.

Fire av fem personer er pågrepet i kidnappingssaken, mens mannen som ble bortført, fortsatt ikke er kommet til rette. Nå varsler politiet en tøffere linje mot gjengen som også har bindinger til albansk mafia i Sverige. Og det er nettopp personer tilknyttet den albanske mafiaen politiet mener står bak bortføringen.

En av de siktede har ifølge TV 2 vært involvert i minst fire bortføringer siden september i fjor.

– Et av særtrekkene til dette miljøet er at de er territoriale. De ønsker hegemoni på narkotikaomsetning på eget område selv om de i noen sammenhenger opererer i resten av byen også, sier Einar Aas, leder for Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

– Det betyr at de som beveger seg inn på det som oppfattes som deres egne områder, skal ha en reaksjon. Vi tror det har ført til noen av bortføringssakene vi har jobbet med den siste tiden, sier Aas som forteller at Young Bloods de siste årene har forsøkt å ta over deler av Oslos narkotikamarked.

(©NTB)

Artikkeltags