Fra Kripos til Manglerud: - Vil at politiet skal ha et ansikt

VELKOMMEN: Leder for Oslo øst politidistrikt, John Roger Lund, ønsker  politiinspektør Gry Lene Sem velkommen som ny sjef på Manglerud politistasjon.
- Mitt mål er fortest mulig å bli et godt politiansikt utad, sier hun. Foto: Arne Vidar Jenssen

VELKOMMEN: Leder for Oslo øst politidistrikt, John Roger Lund, ønsker politiinspektør Gry Lene Sem velkommen som ny sjef på Manglerud politistasjon. - Mitt mål er fortest mulig å bli et godt politiansikt utad, sier hun. Foto: Arne Vidar Jenssen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Da politireformen ble iverksatt i fjor, fikk gamle Manglerud og Stovner politistasjoner en felles leder. Nå har Manglerud fått sin egen «stasjonssjef».

DEL

MANGLERUD: Mandag denne uken kunne leder for Oslo øst politidistrikt, John Roger Lund, ønske politiinspektør Gry Lene Sem velkommen til Manglerud.

Hun skal være vår lokale sjef utad for politiet i bydelene Østensjø, Nordstrand og Søndre Nordstrand.

- Det var mange gode søkere til den nye stillingen som leder for de tre sør-østre bydelene, sier Lund.

- Vi var ute etter en erfaren politileder som skulle ha god erfaring innen mange av våre arbeidsfelt, og politiinspektør Gry Lene Sem var den beste.

LES OGSÅ:

Ny sjef på Manglerud politistasjon

Må ta vare på det gode politiarbeidet

Bred erfaring

Den 48 år gamle nye lederen kommer fra Skien, og har etter oppveksten der høstet erfaring fra både fra utrykningstjenesten, etterforskning, forebyggende tjeneste, Politihøyskolen og Politidirektoratet.

- Jeg kan vel si at jeg har en bred polititjeneste bak meg og har erfaring, sier hun.

- Det som blir det viktigste nå først, er å knytte kontakter og bli kjent i og med de tre bydelene jeg skal arbeide med og for.

LES OGSÅ:

Politiet er glad for Holmlia-engasjementet

Bekymret for økning i ran og kroppskrenkelser

Være et ansikt

- Mitt mål er å bli et ansikt for det lokale politiet. Mitt ønske er at vi bredest mulig skal være tilstede. Vi skal ikke bare «ordne opp» når noe skjer, men snakke med folk, bli kjent med mange, og skape gode samarbeidsforhold med mange engasjerte personer som jeg har forstått det er i de tre bydelene, sier Sem.

- Jeg har også forstått at på huset her har forebyggende arbeid vært et stikkord gjennom en årrekke, og det vil jeg gjerne følge opp. Derfor vil både jeg og de mange jeg skal arbeide sammen med, vise et ansikt. Kan vi skape gode relasjoner, kan vi forhåpentligvis også sammen gjøre en god jobb for lokalmiljøet. Men vi må også være bevisste på å jobbe hardere mot de kreftene som skaper de negative forhold som vi ikke vil ha.

- Du har med tanke på de siste dagers hendelser fått tøffe forhold rett i fanget. Skremmer det?

- Jeg kom rett til et par tøffe hendelser, men vår jobb er å ta oss av både de mest alvorlige forhold og det mer hverdagslige. Vi skal i alle fall etter min erfaring i politiet, vise ansikt på godt og vondt. Jeg er samfunnsengasjert, og selv om jeg ikke bor i politiområdet vil jeg fort forsøke å bli knyttet til arbeidsdistriktet mitt. Nå skal jeg i alle fall komme meg ut og bli kjent med folk!

LES OGSÅ:

To løslatt etter skyting på Lambertseter

Drept mann kan ha vært tilfeldig offer

Mannen som ble skutt på Bjørndal er død

Fengslet etter skyting på Lambertseter

Politiet skal være mer ute

Ekstra politiressurser satt inn i Oslo sør

Navnebytte på Manglerud, nedleggelse på Holmlia

Artikkeltags