Navnebytte på Manglerud, nedleggelse på Holmlia

OSLO ØST: Fortsatt skal det stå Manglerud politistasjon på bygget i Plogveien, selv om det offisielle navnet blir  Oslo politidistrikt – enhet øst. Foto: Arne Vidar Jenssen

OSLO ØST: Fortsatt skal det stå Manglerud politistasjon på bygget i Plogveien, selv om det offisielle navnet blir Oslo politidistrikt – enhet øst. Foto: Arne Vidar Jenssen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Oslo politidistrikt - enhet øst. Det er nytt navn på sammenslåtte Manglerud og Stovner politidistrikt.

DEL

STOVNER/MANGLERUD: I forbindelse med den nye politireformen ble Manglerud og Stovner politidistrikt nylig slått sammen. Foreløpig skal det fortsatt være to politistasjoner, men administrasjonene er slått sammen til en enhet.

Navnsetting har vært til vurdering, og nå er det klart:

– Det var vanskelig å finne geografiske navn som er dekkende, så derfor vil Stovner/Manglerud ha betegnelsen Oslo politidistrikt – enhet øst, sier stasjonssjef John Roger Lund.

– På folkemunne vil det nok bli hetende Oslo øst.

Selv om de lokale stasjonsnavnene blir borte, vil navnene fortsatt stå på bygningene.

LES OGSÅ: Politiet skal være mer ute

Kontrakt til 2020

– Vil det også i fremtiden bli to stasjoner?

– Leiekontraktene går ut i 2020. Til da må vi vurdere om det faglig er best å samle all ledelse og faglig kompetanse under ett tak, eller om det er riktig å beholde to hus, sier Lund.

For å ta hånd om de daglige oppgavene på Manglerud skal det nå utlyses en stilling som tjenestestedsleder på Manglerud. Stillingen besettes over sommeren. Vedkommende skal som hovedoppgave ivareta utadrettete oppgaver, slik som de tidligere stasjonssjefene Gro Smedsrud og Janne Stømner.

LES OGSÅ: Ny sjef på Manglerud politistasjon

Nedlegger Holmlia

På 80- og 90-tallet var Holmlia politipost svært aktiv. Nå er den stengt for vanlig tjeneste.

– Vi har en person på stedet som har et kontor der, men det går mot full nedlegging, sier Lund.

– Vi har vurdert om det skal opprettes et tjenestested på Mortensrud hvor medborgere kan henvende seg, men foreløpig er det ikke aktuelt.

LES OGSÅ: Må ta vare på det gode politiarbeidet

Må høste erfaringer

Noen måneders erfaring etter politireformen har gitt en del signaler om hvordan fremtidens lokale polititjeneste skal være. Men de trenger fortsatt tid til å høste erfaringer, sier Lund til Nordstrands Blad.

– Det viktigste er å finne frem til en måte å gi medborgerne gode følelser og at de føler seg trygge. Fortsatt skal de ha sine to stasjoner å forholde seg til, og det skal fortsatt stå Manglerud politistasjon på veggen til mursteinsbygget i Plogveien, sier Lund.

LES OGSÅ POLITILOGGEN: MC-krangel, tre brukne bein og en bar rumpe

Artikkeltags