Oppfordrer isklump-kastere til å melde seg

KNUST FRONTRUTE: Kun flaks gjorde at føreren av denne bilen ikke ble alvorlig skadet, da noen kastet en isklump mens han kjørte på E6 på Manglerud.

KNUST FRONTRUTE: Kun flaks gjorde at føreren av denne bilen ikke ble alvorlig skadet, da noen kastet en isklump mens han kjørte på E6 på Manglerud. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

I tillegg til isklump-kastingen på en bil på Manglerud, var det i helgen to tilfeller av det samme på Bjørndal.

DEL

MANGLERUD/BJØRNDAL: - Søndag hadde vi en stygg sak om kasting av snøklump med steiner i på Manglerud. Fra broen i Plogveien, over Store ringvei ved Manglerud Senter, ble det kastet en klump på størrelse med en fotball som traff frontruten på en bil. Fører ble ikke alvorlig skadet, men det var mye blod etter at knust glass hadde truffet han i ansiktet, oppsummerer etterforskningsleder Lene Moen på Manglerud politistasjon.

LES OGSÅ: Kun flaks at bilfører ikke ble alvorlig skadet

Politiet opplyser tirsdag til Nordstrands Blad at ingen foreløpig er pågrepet, men at de i etterkant av hendelsen blant annet har sett på overvåkingsbilder fra T-banen. Og de har nå en del spor å gå etter.

- Det kan nok vært lurt av de som var med på kastingen å melde seg for politiet, sier Moen.

Men det er ikke bare på Manglerud det har vært is- og snøballkasting. Også søndag formiddag skal det ha blitt kastet isklumper på biler i Oslo.

– Vi får flere meldinger om barn og ungdommer som kaster isklumper fra broer og ned på passerende biler. Dette kan medføre svært alvorlige ulykker, og vi følger derfor raskt opp slike hendelser ved å sende patruljer til stedene, meldte politiets operasjonssentral søndag formiddag.

Etterforskningsleder Lene Moen sier at det i tillegg til hendelsen på Manglerud var to tilfeller av is- og snøballkasting på biler på Bjørndal i helgen.

– Lørdag og søndag hadde vi både en sak i Slimeveien og Åsland på Bjørndal. Det ble kastet både mot personer og biler, men her er det ikke snakk om meldte skader, opplyser hun.

– Foreldre til barn og ungdom bør ta en alvorsprat med sine håpefulle og forklare hva slik kasting kan resultere i. Det kan jo få alvorlige konsekvenser, sier etterforskningslederen.

Artikkeltags