Etterlyser mann etter eldrebedrageri

BER OM TIPS: Har du opplysninger om denne mannen, kontakt politiet.

BER OM TIPS: Har du opplysninger om denne mannen, kontakt politiet.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet i Oslo har frigitt bilder av en mann som skal ha svindlet en eldre kvinne på Ellingsrud.

DEL

OSLO: Det har den siste tiden vært mange tilfeller av eldre som er blitt svindlet av falske TV-folk i Oslo. Nå går politiet ut med bilder av en mann som skal ha svindlet en kvinne i Groruddalen.

LES OGSÅ:

Denne eldre damen gjorde alt riktig da det ringte på døren

Naken mann løp inn på Ekebergrestauranten

- Vi ønsker tips fra publikum om hvem personen på bildene er, samt oppfordre personen på bildet til å melde seg for politiet, skriver politiet i en pressemelding fredag formiddag.

Onsdag 21. desember 2016 ble en eldre kvinne utsatt for et bedrageri i sitt eget hjem på Ellingsrud. Fornærmede er en dame på 89 år.

- En mann ringte fornærmede og sa han var fra GET, og deretter fra NRK. Han fortalte at noe på GET-boksen og telefonen måtte repareres. Kort tid etter kom det en mann på døren og ble sluppet inn i leiligheten. Etter å ha sett på GET-boksen, ba han om betaling på en slags kortterminal han hadde med seg, opplyser oslopolitiet i en pressemelding fredag formiddag.

- Fornærmede tastet koden på terminalen og mannen forsvant deretter med kortet og koden. I løpet av få minutter ble kortet brukt ved tre forskjellige uttakssteder på østkanten i Oslo og tappet for flere tusen kroner, opplyser politiet videre.

Har du tips i saken, kan de rettes til politiet på tlf: 22 66 88 48 mellom klokken 08-15, og til stovner.etterforskning@politiet.no resten av døgnet /helger.

LES OGSÅ:

Lurt av falske TV-folk på Skullerud og Sloreåsen

Pågrepet for eldresvindel

Svindlet 93-åring på Munkerud

Politiet advarer eldre mot svindlere

Reddet av røykdykkere

Råkjører nektet å stoppe for politiet

Artikkeltags