BMW-bande robber biler i Oslo

ROBBET: For andre gang på kort tid opplevde en BMW-eier på Nordstrand å finne bilen sin uten elektronisk utstyr og ratt. Foto: Privat

ROBBET: For andre gang på kort tid opplevde en BMW-eier på Nordstrand å finne bilen sin uten elektronisk utstyr og ratt. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I løpet av kort tid har 12 bileiere i samme nabolag på Nordstrand blitt robbet for verdifullt utstyr. - Utfordringen er at vi ikke vet hvor de slår til neste gang, sier politiet.

DEL

OSLO: En BMW-eier på Nordstrand opplevde sist uke at bilen hans for andre gang på kort tid ble robbet for verdifullt utstyr. Det samme skjedde med to andre BMW'er i nabolaget.

LES OGSÅ: Har du BMW? Pass på bilen!

Disse tre hendelsene skjedde natt til tirsdag 13. september. Manglerud-politiet fryktet da at BMW-banden som opererte i distriktet i våres var tilbake, og det viser seg nå å stemme.

LES OGSÅ: Stjal GPS, stereo - og bilrattet!

Ni nye BMW-innbrudd

Bare noen døgn senere, natt til fredag 16. september, ble det meldt om innbrudd i en BMW i Freidigveien på Nordstrand. Også her var instrumenter plukket ut.

Innen tirsdag denne uken var det ifølge Manglerud politistasjon kommet åtte tilsvarende innbrudd i tilsvarende biler, og alle i Nordstrand- og Lambertseter-området.

Etterforskningsleder Terje B. Dahl på Manglerud politistasjon sier til Nordstrands Blad at de nå har oppmerksomheten rettet mot disse hendelsene.

- Det er åpenbare likhetstrekk i måten innbruddene utføres på og i hva som blir stjålet, i tillegg til at det samme type biler. Det har vært tilsvarende utfordringer i Sverige tidligere, og vi følger utviklingen, sier Dahl.

LES OGSÅ:

GPS-tyver herjer i Follo (Østlandets Blad)

Se hva som skal bygges i nabolaget

Nordstrand, Stovner og Holmenkollen

Ifølge Stig Vasbø, leder av det byomfattende etterretnings- og vinningsavsnittet som holder til på Majorstua politistasjon, er det nå en bølge av denne typen biltyverier i Oslo.

- Dette er en bande som opererer i hele landet, og som raskt forflytter seg fra sted til sted, sier Vasbø til Nordstrands Blad.

- De har vært over hele Sør-Norge, og vi har hatt en liten bølge av dette i Oslo nå. De har ikke bare vært på Nordstrand, men også i Holmenkollen en dag og så var de en tur på Stovner, sier Vasbø.

Han sier at alle politidistrikter gjør en innsats opp mot bilbanden.

- Vi jobber det vi kan for å huke tak i dem og trenger hjelp av publikum. Utfordringen er at vi ikke vet hvor de slår til neste gang, de er særs mobile. Vi ønsker at folk er årvåkne - og alle observasjoner av mistenkelige folk som lusker rundt på nattestid er interessante, sier Vasbø til Nordstrands Blad.

LES OGSÅ: Fyllekjørte i husvegg og stakk av

Ikke bare BMW

Tidligere er det Volkswagen som har vært mest utsatt for denne typen innbrudd fra bander.

- I utgangspunktet er det nå BMW, men det har også vært tiilfeller av innbrudd i Mercedes, Volkswagen og Audi den siste tiden, sier Vasbø.

- Tyvene tar med seg ratt, navigasjonsutstyr, stereo og på noen biler også lykter, sier Vasbø.

- Det er nok tryggest å ha bilen i garasjen nå, hvis man har mulighet til det.

LES OGSÅ:

Foreslår nye skolegrenser

Nå kan du møte arbeidshester i Østmarka

Folkevandring til nytt kjøpesenter

Måtte se barne-TV med sovende tyv i sofaen

Merkelig kjøring ledet politiet til hasjplantasje

Artikkeltags