Gikk av trikken - ble ranet

OVERFALT: Nedenfor Sørli stasjon på Ekebergbanen ble en 16 år gammel gutt forrige fredag kveld overfalt og forsøkt ranet av fire jevngamle gutter. FOTO: Arne Vidar Jenssen

OVERFALT: Nedenfor Sørli stasjon på Ekebergbanen ble en 16 år gammel gutt forrige fredag kveld overfalt og forsøkt ranet av fire jevngamle gutter. FOTO: Arne Vidar Jenssen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

En 16-åring ble nylig omringet og forsøkt ranet av fire jevnaldrende gutter, etter at han gikk av trikken på Sørli. Nå søker politiet vitner .

DEL

SØRLI: Ved 23-tiden fredag 29. april gikk en 16-åring av trikken på Sørli stasjon på Ekebergbanen. Like nedenfor ble han overfalt og forsøkt ranet.

LES MER OM LOKALE RAN HER

LES POLITILOGGEN HER

Ble omringet

Gutten har fortalt at fire andre gutter, som var på samme trikk og gikk av på samme holdeplass, fulgte etter ham. De ventet til de kom i krysset ved Holtveien, og så omringet de ham og prøvde å få av ham klokken.

16-åringen har fortalt at han gjorde motstand og dyttet den ene, da stakk to av dem. En som først falt, slo han i ansiktet med knyttet neve og da stakk han også av.

Dermed kom de seg unna med bare en caps.

Etter det 16-åringen har fortalt, mener han guttene var på hans alder, og av utenlandsk opprinnelse. Han er ikke i tvil om at de hadde valgt ham ut som offer da han satt på trikken.

Det skal ikke ha vært noen episode i forkant som kunne ha provosert dem, og gutten var ifølge familien heller ikke full eller noe slikt.

Det går bra med den 16 år gamle gutten, bortsett fra at han etter overfallet hadde vondt i nesen og tennene. Det har selvsagt også gjort et inntrykk.

Gutten har vært hos politiet for avhør.

LES OGSÅ:

Brann på Klemetsrud-anlegget

Oslo Havn stanser nattarbeid på Ormsundkaia

Alvorlig sak

- Dette er en alvorlig sak, sier stasjonssjef Janne Stømner på Manglerud politistasjon til Nordstrands Blad.

- Vi har hatt gutten og faren inne på stasjonen for samtale og anmeldelse, og er nå i full gang med etterforskningen, sier Stømner.

- Det som kan hjelpe oss videre, er om det er noen vitner som enten har vært på trikken, gått av på holdeplassen eller vært i området Sørli stasjon og Holtveien forrige fredag ved 23-tiden.

Alle observasjoner kan være av betydning. Gutten selv har bare gitt et vagt signalement.

- Vi er også i gang med å se på eventuelle video-filmer som kan vise hvor de fire guttene kom på trikken, sier Stømner.

Stasjonssjefen forteller videre at de ser på eventuelle tilsvarende saker.

 - Vi har ikke hatt slike forhold i den senere tid, men vil gå en stund bakover i tid, sier Stømner.

Ransforsøk på Bjørndal

Politiet søker også vitner etter at en eldre mann onsdag denne uken ble forsøkt ranet på Bjørndal.

Artikkeltags