Kritisk skadd etter skyting på Bjørndal

SKYTEEPISODE: En person er skutt på Bjørndal i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

SKYTEEPISODE: En person er skutt på Bjørndal i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En mann er funnet kritisk skadd etter skyting på Bjørndal mandag morgen. Natt til mandag ble tre menn pågrepet etter en annen skyteepisode på Lambertseter.

DEL

BJØRNDAL/LAMBERTSETER: En mann ble mandag morgen funnet skutt og kritisk skadd i et garasjeanlegg på Bjørndal. Ingen er pågrepet etter skytingen.

– Mannen hadde skader som er forenlig med skuddskader og muligens andre skader, sier innsatsleder Brian Skotnes til NTB.

Ifølge Skotnes hadde mannen som ble skutt, utenlandsk legitimasjon på seg, men han er ikke identifisert.

– Det er en mann av utenlandsk opprinnelse, han er kritisk skadd, sier innsatslederen.

– Skytingen skjedde inne i et garasjeanlegg, sier Øyvind Torgersen ved kriminalvakten i Oslo politidistrikt til NTB.

Meldingen om skyteepisoden kom rett etter klokken 6. Store politistyrker er rykket ut til nabolaget sør i Oslo, og et stort området er avsperret. Mannen ble brakt til Ullevål sykehus.

Tidligere natt til mandag ble tre personer pågrepet etter skyting på Lambertseter.

– Det er naturlig å tenke seg at det kan være en sammenheng mellom episodene, men vi etterforsker bredt, sier Skotnes.

Ingen skadd på Lambertseter

Ingen ble skadd i hendelsen på Lambertseter, som politiet fikk melding om cirka 20 minutter etter midnatt. To personer skal ifølge politiet har skutt mot hverandre, men uten å treffe.

Politiet fikk melding om hendelsen ved 0.20-tiden natt til mandag, opplyser operasjonsleder Marita Aune i Oslo politidistrikt til NTB.

– Vi fikk melding fra flere personer som fortalte at de hadde hørt skudd og sett to biler kjøre fra stedet. En av våre patruljer så og stanset en bil som passet til en av beskrivelsene. Der fant vi et skytevåpen og pågrep de tre personene i bilen, forteller Aune.

Bilen ble stanset i St. Hallvards gate i Oslo sentrum.

Senere opplyser hun at det er funnet ytterligere ett skytevåpen i bilen, men vil foreløpig ikke si noe nærmere om våpnene. Politiet ser fortsatt etter den andre bilen.

Aune sier tegn på å stedet tyder på at det er avfyrt skudd, men hun kan foreløpig ikke si hvor mange skudd det er snakk om.

– Vi har krimteknikere på stedet, og de er i ferd med å gjøre sine undersøkelser, opplyser Aune ved 3.45-tiden.

– Vi vet ikke hva som er bakgrunnen for skytingen, men vi har opplysninger som tilsier at det muligens er to personer som har skutt mot hverandre, sier hun og understreker samtidig at det ikke er funnet noen skadde etter hendelsen.

Føreren av bilen som ble stanset i St. Hallvards gate mistenkes for å ha kjørt i påvirket tilstand. Utover det ønsker ikke Aune å gå ut med nærmere detaljer om pågripelsene.

LES OGSÅ:

Skal ansette ti nye politifolk i Oslo øst politidistrikt

Slår ring rundt Holmlia

Bekymret for økning i ran og kroppskrenkelser

Artikkeltags