Politiet på vakt også på sosiale medier

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Oslopolitiet har nå en egen nettpatrulje som er på vakt på Facebook, Instagram og Snapchat.

DEL

OSLO: I sommer viste oslopolitiets nye nettpatrulje seg frem på Ekebergsletta under Norway Cup, og tirsdag denne uken ble Nettpatruljen Oslo offisielt åpnet under en pressekonferanse på politihuset på Grønland.

Justis-, beredskaps- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara (Frp) sto for åpningen, i tillegg til at politimester Hans Sverre Sjøvold og leder for felles enhet for forebygging, Janne Stømner, informerte om patruljen.

Seks betjenter

Oslo politidistrikt har sagt at de ikke skal blande seg inn i de unges liv på internett, men være til stede for å informere. I alt seks betjenter skal ha tjeneste i patruljen.

– Oslo politidistrikt blir på en måte pionerene her og lager en standard som de andre politidistriktene kanskje kan lære noe av. Politipatruljer på nett skal rulles ut som en fase en i 2018 og med videre funksjonalitet i 2019, sa justisministeren da han åpnet tilbudet.

Meningen er at politiet skal være på de tre plattformene Facebook, Instagram og Snapchat for å komme i kontakt med folk og for å være tilgjengelig for brukere som har noe de vil si fra om.

En milepæl

- Dette er en milepæl i det forebyggende arbeidet i politidistriktet, og skal støtte oppunder politiets samfunnsoppgave med å forebygge og bekjempe kriminalitet på nett og bygge tillit og skape dialog, sier oslopolitiets pressesjef Unni Turid Grøndahl i en pressemelding.

- Det er også et viktig tiltak i forbindelse med satsningen på det kriminalitetsforebyggende arbeidet i Oslo sør og patruljen skal ha et spesielt fokus på og være et tilskudd til den fysiske tilstedeværelsen, heter det i pressemeldingen.

Artikkeltags