Åpent møte om skole, barnehage og mobbing

TONE TELLEVIK DAHL: Onsdag snakker hun om skoler, barnehager og mobbing under et møte på Kastellet skole. Her åpner hun Mellombølgen barnehage i november 2015. ARKIVFOTO: Arne Vidar Jenssen

TONE TELLEVIK DAHL: Onsdag snakker hun om skoler, barnehager og mobbing under et møte på Kastellet skole. Her åpner hun Mellombølgen barnehage i november 2015. ARKIVFOTO: Arne Vidar Jenssen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Onsdag 25. mai inviterer Nordstrand Arbeiderparti til et møte med byråd Tone Tellevik Dahl på Kastellet skole.

DEL

KASTELLET: Tellevik Dahl er byråd for oppvekst og kunnskap, og på morgendagens agenda står barnehager, osloskolen og kommunalt mobbeombud i hovedstaden.

Dette er Arbeiderpartiets tre utgangspunkt for det åpne møtet:

Skolene

Manglende kunnskap om elevtall har over mange år ført til stadig underbudsjettering av den økende elevmassen i osloskolene. Bystyret har endret ressursfordelingsmodellen mer i tråd med reelt behov og basert på forskning som ble fremlagt for bystyret i fjor. Samtidig vil byråden ansette flere lærere.

LES OGSÅ: Går høsten i møte med splitter ny skole

Barnehagene

Byrådsleder Raymond Johansen plukket ut barnehagen som en av de viktigste sakene før valget i 2015. Vi vil ha flere barnehager og det skal bli flere voksne i barnehagene, mindre kontortid og mer tid til barna.

LES OGSÅ: Åpnet bydelens største barnehage

Mobbeombud

Oslo kommune er først ute med mobbeombud. Vi oppretter dette ombudet fordi vi ser at for mange barn, unge og foreldre opplever at de ikke blir tatt tilstrekkelig på alvor når de opplever mobbing.

LES OGSÅ: Flott fakkelmarking mot mobbing på Kastellet

Vil ha din mening

– Vi ønsker å høre din mening om disse temaene, sier Asbjørg J. Lyngtveit, leder av Nordstrand Arbeiderparti.

– Hva mener du må endres i osloskolen? Hva mener du barnehagene trenger? Er du enig i at et nytt mobbeombud blir en lyttepost for brukere av skoler og barnehager i Oslo?

– Vi ønsker oss en diskusjon om disse temaene, sier Lyngtveit.

Møtet er for alle interesserte. Det starter klokken 19.00 i auditoriet på skolen.

Artikkeltags