Ap vinner skolevalget på landsbasis. På Nordstrand gjør Høyre det best

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Både på Kongshavn og Lambertseter videregående skoler tok Høyre en knepen seier i skolevalget.

DEL

NTB: Arbeiderpartiet er skolevalgets vinner med 26,6 prosent oppslutning på landsbasis.Høyre er nest størst med 12,9, mens MDG går kraftig fram og får 10,8 prosent.

Her kan du se resultatene fra skolene i vårt distrikt. Både på Kongshavn og Lambertseter videregående tok Høyre en knepen seier. På Lambertseter vant Høyre med 24,0 prosent foran Ap med 22,5.  Mens på Kongshavn vant Høyre med 20,6 mot Aps 20,3 prosent.

Her er landstallene

Arbeiderpartiet går tilbake 1,6 prosentpoeng fra 27,8 prosent som var resultatet ved forrige skolevalg før stortingsvalget i 2017. Høyre fikk en oppslutning på 15,1 prosent den gang.

– De unge vil ikke ha kommersialisering i eldreomsorgen, skattekutt og økte forskjeller, sier leder Ina Libak i AUF.

Venstre fremgang

MDG går kraftig fram med 4 prosentpoeng fra forrige skolevalg, da de fikk en oppslutning på 6,8 prosent.

Venstre har også en klar framgang ved årets skolevalg og går opp fra 7,4 til 10,2 prosent. Det er høyere enn partiet noen gang har oppnådd.

– Det er mange som har blitt overrasket over at skolevalget skulle bli en kamp for ytringsfrihet og retten til å fremme sine politiske standpunkter i åpen debatt, men Unge Venstre har stått i stormen med rak rygg, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

De øvrige partiene får denne oppslutningen: Rødt 4,9 (-0,8), SV 9,9 (-0,1), Sp 8,0 (+1,3), KrF 2,3, (-0,8), Frp 8,2 (-2,2) og andre partier og grupper 6,2.

Ligget lavt i Oslo

– Jeg tror nok at Arbeiderpartiet kommer til å se dette som et positivt resultat. De har jo hatt en del målinger hvor de har ligget lavt, særlig i byer som Oslo, sier professor Bernt Aardal ved Institutt for samfunnsforskning på Universitetet i Oslo.

Aardal påpeker samtidig at Høyres resultat er lavt.

– Du må tilbake 2005 for å få et svakere resultat ved skolevalget, sier valgforskeren.

MDG har på sin side en sterk vekst sammenlignet med skolevalget i 2017. Også Venstre og Senterpartiet går fram sammenlignet med forrige skolevalg, påpeker han.

Les også:  – Østensjø viste seg fra sin mest fantastiske side da en tragedie rammet, sier ordfører Marianne Borgen (SV)

– Etter å ha hørt de to første innleggene, reiste jeg meg og gikk, sier Hallstein Bjercke (V)

Hva er den største utfordringen på Østensjø Aina Stenersen? - Å redusere bompengeandelen slik at de som trenger bil har råd til å bruke den 

Artikkeltags