Eldresvindlere herjer fortsatt

IKKE LA DEG LURE: Politiet melder stadig om uærlige sjeler som prøver å lure eldre. Denne uken ble falske hjemmehjelper kastet på dør på Kastellet.  Illustrasjonsfoto: Nina Schyberg Olsen

IKKE LA DEG LURE: Politiet melder stadig om uærlige sjeler som prøver å lure eldre. Denne uken ble falske hjemmehjelper kastet på dør på Kastellet. Illustrasjonsfoto: Nina Schyberg Olsen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

To kvinner mistenkt for eldrebedragerier i Oslo er løslatt, og både på Kastellet og Mortensrud har eldre den siste uken blitt oppsøkt av uærlige sjeler.

DEL

OSLO/LØRENSKOG: For en drøy uke siden aksjonerte Oslo-politiet mot en bolig i Lørenskog hvor de pågrep to kvinner mistenkt for eldrebedrageri.

- Dette var en dame under 18 år og en i 30-årene, forteller politioverbetjent Terje Dahl, som også er etterforskningsleder på Manglerud politistasjon.

- Vi mente disse skulle kunne knyttes til eldrebedrageri både i Manglerud krets og ellers i byen. Den yngste måtte vi slippe ganske raskt, mens damen i 30-årene ble fremstilt for retten. Også hun ble etter hvert satt fri. Men vi har mere å gå på, og tror at det kan bli flere reaksjoner, sier Dahl til Nordstrands Blad.

LES OGSÅ: Her er politiloggen!

Og selv om disse to nå har vært i politiets søkelys, er det fortsatt tilfeller av uærlige sjeler som vil svindle eldre i distriktet vårt.

LES OGSÅ:

Mann pågrepet for eldrebedrageri

Svindlet 93-åring på Munkerud

Politiet advarer eldre mot svindlere

Kastet ut «hjemmetjenesten»

KASTELLET: Heldigvis er det ikke alle eldre som lar seg lure av svindlere som prøver å komme seg inn og få tak i verdier. Da en eldre person i Solveien ved Kastellet mandag formiddag fikk besøk på døren av en som sa at han var fra hjemmetjenesten, ble det helt riktig reaksjon. Vedkommende som forsøkte å komme seg inn, ble kastet på dør.

- Vi har fått en dårlig beskrivelse, men vet at det var en mann og en dame - en utenfor og en som forsøkte å komme seg inn, forteller Terje Dahl på Manglerud politistasjon.

- De forsvant til fots. Det vi foreløpig har å arbeide etter, er at de kan være blant de samme som har forsøkt seg tidligere. Relativt unge voksne. Men foreløpig kan vi ikke si om det er en eller flere grupper som arbeider i området vårt. Fremgangsmåten er imidlertid ganske lik.

LES OGSÅ:

Søker vitner etter at mann ble overfalt på Mortensrud

Strømselger fikk døra i fleisen

 

Så at 84-åring ble fratatt penger

MORTENSRUD: Mandag ved 17.30-tiden ble politiet kontaktet av et vitne som mente at han hadde sett en eldre mann bli fratatt penger på Senter Syd på Mortensrud.

Den 84 år gamle mannen hadde tatt ut penger da en person kom bort til han og tok fra han penger. Det skal ha vært flere personer som sto rundt 84-åringen.

Politiet kom raskt til stedet, og fikk kontakt med noen av de som hadde stått rundt. De skal ha fortalt at de skulle hjelpe den gamle. En eldre Mercedes som kjørte fra stedet skal være med i bildet.

- Vi ser ikke bort fra at dette kan være noe vi kan knytte til eldrebedrageriene vi har hatt en del av i distriktet den siste tiden, sier politioverbetjent og etterforskningsleder Terje Dahl på Manglerud politistasjon.

- Vi skal nå jobbe gjennom helgen med eldrebedrageri-saker vi har spor på, og håper på resultater vi kan si mere om til uken, sier han.

LES OGSÅ:

Lurt av falske TV-folk på Skullerud og Sloreåsen

Pågrepet for eldresvindel

Artikkeltags