Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk dette elleville verdensrekord-forsøket!

Artikkelen er over 3 år gammel

To spreke prinsdøler har satt uoffisiell maraton-rekord på sin helt spesielle måte. De løp rundt og rundt bilene sine!

PRINSDAL: - Vi så en som løp maraton-distansen rundt og rundt huset sitt. Vi ville gjøre det på vår spesielle måte. Vi valgte bilene våre, og mener det ble verdensrekord, sier Joachim Nybakke til Nordstrands Blad.

(Se video lenger ned i saken)

LES OGSÅ: Endelig fikk Kari Hilde French sønnen sin hjem til jul

Rundt og rundt bilen

Mens folk flest de siste ukene før jul har mer enn nok med å løpe fra forretning til forretning, stilte Nybakke og hans løpevenn Eirik Hafvor Rønjum sist lørdag opp til sitt alternative maratonløp på parkeringsplassen utenfor Coop Extra i Prinsdal.

De parkerte i et hjørne av plassen, inntok et par bananer, og satte igang med løpingen – rundt og rundt bilene sine.

Joacim Nybakke, som er en ivrig maratonløper, hadde som mål å løpe de drøye 4 milene, mens Eirik Hafvor Rønjum syntes det fikk være nok med halvdistansen.

Etter hvert kom publikum til for å se og høre. Hva kunne få to karer til å løpe rundt og rundt en bil?

- Vi gjør dette for å sette fokus på det lokale Hauketo-Prinsdal Engasjementet, forteller Nybakke før start.

Det er et relativt nytt initiativ for å samle Hauketo- og Prinsdal-folk for et bedre lokalmiljø og for å skape blest rundt det som skjer i dalen.

Og fokus ble det.  (Saken fortsetter etter videosnutten)

Video: Øyvind Håbrekke/privat

 

Etter snaut 2 timer og 20 minutter mente halvmaraton-løperen han hadde løpt langt nok, mens Nybakke var i mål på like under 4 timer og 30 minutter.

- Det er litt vanskelig å måle strekningene nøyaktig. GPS'en  og skritttellerne var ikke helt enige, men vi har helt sikkert løpt langt nok, forteller sprekingene.

Om denne løpingen offisielt kan betegnes som verdensrekorder, vil de to ikke si,  men de vet i alle fall ikke om noen andre som har gjennomført denne form for galskap før dem.

LES OGSÅ: Se hvor de nye bomstasjonene kommer!

Litt svimle

Hvordan er man så i kroppen etter å ha gjennomført et slikt rundt og rundt-løp?

- Kroppene var ganske greie. Vi har jo løpt langt mange ganger før. Men man blir jo litt svimmel, og nå etter endt løp kjenner man det i hodet. Men det går over, sier Nybakke etter løpet.

For at det ikke skulle gå helt rundt oppe i hodet, gjennomførte løperne helomvendinger cirka hver kilometer. Det blir jo også en bra belastning på kroppen å hele tiden skrå innover.

(Saken fortsetter etter videosnutten)

Video: Privat

 

Og nå har altså en mann satt maraton-rekord ved å løpe rundt huset sitt, og de to prinsdølene har tatt rundene rundt en bil. Hva blir det neste?

- Kanskje noen vil prøve seg rundt juletreet nå eller rundt flaggstangen på 17. mai, gliser Joachim Nybakke.

- Vi tar det i alle fall litt med ro nå etter «Prinsdals-løpet».

LES OGSÅ: I disse periodene blir det stengt for togtrafikk

Oppvarming til lokal fakkelvandring

Det elleville verdensrekordforsøket skulle som nevnt sette fokus på Hauketo-Prinsdal Engasjementet.

Torsdag 21. desember inviterer de til fakkelvandring, for folk som syns det er hyggelig å unne seg en liten pust i bakken før jul, ved å komme seg ut, møte likesinnede og rusle en tur.

- Vi starter fra Hauketo Barnehage klokken 18 og går en runde før vi runder av på idrettsplassen, forteller Nybakke, som også er initiativtaker til Hauketo-Prinsdal Engasjementet.

- Dette er et nytt lokalt arrangement som vi regner med får godt oppmøte og gir god stemning nå i de travle førjulstider, sier han til Nordstrands Blad.

- Vi har kjøpt inn en del fakler, men folk kan gjerne ta med seg egne. Ellers blir det bål å varme seg ved når vi kommer til idrettsplassen, og her serverer vi gløgg og pepperkaker så lenge vi har noe.

Fakkeltoget blir ledet an av noen sangere fra kirkekoret, slik at det kan bli litt fart i syngingen underveis.

LES OGSÅ:

Planlegger "skilsmisse-leiligheter"

Slik gikk det med Arne som skulle ro til Mandal