Hedret for sin kreftforskning

HEDRET: Kreftforskningsprisen ble delt ut mandag 16. april. Fra venstre: Kreftforeningens generalsekretær Anne Lise Ryel, H.M. Kongen, prisvinner Vessela Kristensen og styreleder i Kreftforeningen, Gunn-Elin Aasprong Bjørneboe.

HEDRET: Kreftforskningsprisen ble delt ut mandag 16. april. Fra venstre: Kreftforeningens generalsekretær Anne Lise Ryel, H.M. Kongen, prisvinner Vessela Kristensen og styreleder i Kreftforeningen, Gunn-Elin Aasprong Bjørneboe. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vessela Kristensen fra Holmlia har fått Kong Olav Vs kreftforskningspris.

DEL

OSLO: Mandag 16. april ble forsker og lokalbeboer Vessela Kristensen tildelt Kong Olav Vs kreftforskningspris, grunnet hennes fremragende arbeid for behandling og diagnostisering av brystkreft.

Én million kroner

H.M. Kong Harald delte ut prisen, som er på én million kroner, på vegne av Kreftforeningen.

- Dette var stort og overveldende! En varm takk til Kreftforeningen og til de mange forskerne som har samarbeidet med meg og gjort prosjektene mine mulige å gjennomføre, sier Kristensen i en pressemelding fra Kreftforeningen.

Vitenskapelig anerkjennelse

- Prisen er en vitenskapelig anerkjennelse for fremragende forskning og verdsettes svært høyt blant våre kreftforskere. Den deles ut til en kreftforsker som har bidratt til å fremme den norske kreftforskningens kvalitet og omfang. Vessela Kristensen har gjennom sitt virke bidratt til å finne bedre og mer effektive måter å diagnostisere og behandle brystkreft på, sa generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen under utdelingen.

- Vi mennesker er ulike, og fordi vi er diagnostisert med samme kreftform betyr ikke det at vi skal behandles likt. Årsakene til det er at det er forskjeller i genene våre. Her kreves mer målrettet, persontilpasset behandling og det er særlig i den sammenhengen at Kristensen sin forskning har gitt et viktig bidrag, sa Ryel.

- Kristensens forskning er innovativ og nyter stor respekt i fagmiljøene, både nasjonalt og internasjonalt. Også håper vi jo selvfølgelig også at det å vinne en slik pris er en skikkelig vitamininnsprøyting og inspirerer til mange års innsats fremover!

Vessela Kristensen jobber ved avdeling for klinisk molekylærbiologi på Akershus universitetssykehus, ved Universitetet i Oslo og Institutt for Kreftforskning, Oslo universitetssykehus.

LES OGSÅ:

To lokale professorer hedret av Olav Thon-stiftelsen

Disse to er blant landets beste elever innen biologi

Gründersuksess med T-skjorter tegnet av kreftsyke barn

Artikkeltags