Ny bølge av eldrebedragerier

SVINDLERE HERJER: Politiet advarer igjen folk mot å slippe inn fremmede. Illustrasjonsfoto: Nina Schyberg Olsen

SVINDLERE HERJER: Politiet advarer igjen folk mot å slippe inn fremmede. Illustrasjonsfoto: Nina Schyberg Olsen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Under påskudd av å være helsearbeidere som skal sette vaksine, har flere eldre mennesker den siste uken blitt lurt og frastjålet tusenvis av kroner av svindlere.

DEL

GODLIA/PRINSDAL/OPPSAL OG HOLMLIA: Meldinger om eldrebedragerier har nærmest strømmet inn til Oslo øst politidistrikt den siste uken.

Politiet kan ikke si noe om det er én eller flere personer som har kommet seg inn til eldre mennesker i distriktet vårt og bedratt dem.

LES OGSÅ: Mann reddet opp av Nøklevann

Falske helsearbeidere

Forebyggende avdeling i Oslo øst politidistrikt opplyser at første melding kom onsdag formiddag sist uke, fra Godlia. Her fikk en dame på 86 år besøk på døren. Hun oppfattet ikke helt hva den pent antrukne mannen var ute etter, men det endte i alle fall med at han fikk med seg bankkortet hennes og klarte å få ut 3.400 kroner før kortet ble sperret.

På formiddagen samme onsdag ringte pårørende til en 91 år gammel dame i Snøggveien i Prinsdal til politiet. Her hadde en mann utgitt seg for å være lege. Her ble det med forsøk på bedrageri, for politiet ble raskt varslet. Det ble ikke oppgitt noe signalement.

Torsdag formiddag kom det nok en melding, fra Oppsaltoppen, der en dame født i 1927 hadde blitt oppringt av en som utga seg for å være kollega av fastlegen hennes.

Han hadde sagt at det var så mye influensa på gang, så damen måtte ha vaksine. Kort etter kom en «sykepleier». Vedkommende sa at det måtte hentes vaksine på apoteket, og at han måtte få med seg bankkortet hennes og koden.  Innen politiet kom til, og kortet ble sperret, var det tatt ut 40.900 kroner i Post i butikk.

I dette tilfellet håper politiet at videoopptak kan hjelpe dem i etterforskningen.

Enda et bedrageriforsøk ble meldt inn fredag ettermiddag. Dette kom fra Nedre Prinsdals vei hvor en person hadde oppgitt å komme fra helseavdelingen i bydelen. Også her hadde vedkommende fått med seg et bankkort og kode. Men uttak ble mislykket for det var oppgitt feil kode.

Politiet har også blitt varslet om  at en person fikk med seg gullsmykke(r) fra Asperud, og at en mann hadde forsøkt å komme seg inn i en bolig i Nedre Prinsdals vei. Begrunnelsen for å komme inn, var avlesing av strømmåler.

LES OGSÅ: Her er politiloggen!

- Ikke slipp dem inn!

Politiet opplyser til Nordstrands Blad at de arbeider med mange saker om eldrebedragerier. De kan ikke si noe om det er en sammenheng mellom de sakene de nå jobber med. Men forebyggende avdeling har én oppfordring til de som får henvendelser fra ukjente:

- Ikke slipp dem inn!

LES OGSÅ:

To menn dømt for grove eldrebedragerier

Mann pågrepet for eldrebedrageri

Svindlet 93-åring på Munkerud

Politiet advarer eldre mot svindlere

Artikkeltags