Slått og fraranet spesiell jakke

BEKKELAGET SKOLE: Det var her ved Bekkelaget skole på Holtet at en tenåring i helgen ble fraranet den dyre jakken sin av flere eldre gutter. Arkivfoto

BEKKELAGET SKOLE: Det var her ved Bekkelaget skole på Holtet at en tenåring i helgen ble fraranet den dyre jakken sin av flere eldre gutter. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En 16 år gammel gutt ble ved midnattstider lørdag angrepet av flere eldre gutter på Holtet og fraranet jakken sin.

DEL

HOLTET: Rundt midnatt lørdag 21. oktober fikk politiet melding om at en 16 år gammel gutt var slått og ranet på Holtet. Dette skal ha skjedd utenfor Bekkelaget skole.

LES OGSÅ: Politiloggen: Åtte ramponerte biler og en smultringtyv

Slått i ansiktet

- Vi hadde en patrulje hjemme hos guttens familie på natten, men de hadde da lagt seg og vi ble enige om at de skulle komme på stasjonen og avgi anmeldelse, forteller Tone Alseth, førstebetjent på Manglerud politistasjon (Oslo øst).

- Det som har kommet frem, er at gutten var angrepet av 5-6 gutter i 20-årsalderen. De hadde begynt med verbale trusler, og én hadde slått gutten med flat hånd i ansiktet. Han ble ikke fysisk skadet, sier Alseth.

LES OGSÅ: Mann ranet ved Østensjøvannet

Spesiell jakke

Deretter hadde de tatt jakken hans og forsvunnet. Mest sannsynlig forsvant de med Ekebergbanen.

Jakken de tok skal være litt spesiell og lett gjenkjennelig med store tegninger på ryggen. Etter det Nordstrands Blad erfarer skal det være en bomberjakke av merket "Bape".

- Vi håper å få noe ut av gjennomgang av videoopptak fra trikken. Ellers håper vi på at eventuelle vitner kan melde seg og fortelle det de har sett, sier Alseth.

LES OGSÅ: 17-åring tatt for Joker-ranet

Andre ran på kort tid

Også for en uke siden ble en lokal ungdom ranet. Da var det en jente som ble angrepet av en jentegjeng ved Skøyenåsen T-banestasjon og forsøkt fratatt en veske. Også hun ble slått i ansiktet.

LES OGSÅ: 16-åring forsøkt ranet av jentegjeng

- Vi ser ikke noen sammenheng mellom disse to sakene, men det er jo snakk om alvorlige forhold som vi følger opp nøye. Folk skal ikke behøve å være redd for å gå ute, sier førstebetjenten til Nordstrands Blad.

Tidligere ran

Nordstrands Blad har flere ganger skrevet om lignende ran i området. Også i april i år ble en 16-åring fraranet en jakke på Holtet, nærmere bestemt ved Jacob's. Det var da 6-7 stykker i samme alder som fornærmede som truet ham til å gi fra seg en jakke, en hettegenser og klokke.

I mai 2016 skrev Nordstrands Blad om en 16-åring som ble omringet og forsøkt ranet av jevnaldrende gutter ved Sørli stasjon på Ekebergbanen.

LES OGSÅ:

To menn dømt for grovt bedrageri av eldre

Advarer mot brannfarlig radio

Brann på Brannfjell skole

Artikkeltags