ÅSBRÅTEN: Tirsdag 26. januar er det 15 år siden Benjamin Hermansen ble drept på Åsbråten på Holmlia.

– Det skal vi ikke glemme, sier Ove Bevolden i «Vær stolt».

Han opplyser til Nordstrands Blad at det ikke skal være noen offisiell seremoni på tirsdag, men det oppfordres til å ta en tur til Åsbråten og tenne et lys ved statuen av Benjamin.

Drept på grunn av hudfargen

På Facebook-siden til «Vær stolt» skriver Bevolden følgende ord, som Nordstrands blad har fått lov til å videreformidle:

«26. januar 2001 møttes to unge gutter på Åsbråten, slik venner gjerne gjør. Mens de sto og pratet utenfor Spar-butikken, kom en bil, og tre ungdommer hoppet ut og løp mot dem. Den ene gutten klarte å flykte, den andre ble knivstukket til han døde.

Ungdommene i bilen hadde en rasistisk overbevisning, kalte seg nynazister.

Guttene på Åsbråten hadde en innvandrerbakgrunn, var mørke i huden og håret. Det var bare derfor Benjamin 15 år, ble drept. Kun på grunn av hudfargen.

I 2016 møter vi ekstreme holdninger, sterke debatter og ord som lett kan vippe over til noe som er enda farligere. Mer enn noen gang er det viktig å vise at rasisme ikke er fremtiden. Vi må tro på fellesskapet, dialogen, samarbeidet, likeverdet.

Benjamin ble drept i 2001. Dette er en del av historien og livet til alle som bor på Holmlia. I alle år siden har det blitt gjort mye for å skape et godt lokalmiljø hvor folk støtter hverandre og deltar i fellesskapet, uansett bakgrunn, hudfarge og tro. Slik vil vi fortsette.

«Vær Stolt» oppfordrer alle beboere til å ta turen til Åsbråten og tenne et lys ved statuen til Benjamin 26. januar. På statuen står det Glem ikke.

Vi skal ikke glemme det som skjedde og vi vil sammen sørge for at det ikke skjer igjen.»

Les også arkivsaker om Benjamindrapet:

Benjamin-drapet har fått store ringvirkninger

Kongen stilte opp for ikke å glemme Benjamin-drapet