Gå til sidens hovedinnhold

Ruskenfest i Rådhuset

Artikkelen er over 5 år gammel

Ikke mange kan si at de har så mange samarbeidspartnere som Rusken. Sist uke ble 40-årsjubileet markert i Rådhuset.

RÅDHUSET: Det begynte med at daværende ordfører Albert Nordengen og Boris Hansen fra Abildsø lanserte ideen om en storstilt våroppryddingsaksjon i Oslo. Det måtte ruskes opp etter en lang vinter hvor søppelet skjemmet hovedstaden.

LES OGSÅ: Rusken har ryddet byen i 40 år

Kjellaug Løken fra Nordstrand ble neste Rusken-general og kunne for noen år siden lever stafettpinnen til dagens «general» Jan Hauger fra Prinsdal, som hilste gjestene velkommen til torsdagens fest.

- Vi skulle gjerne hatt mange flere som gjester her i kveld, men dere som nå er her, er representanter for alle som er Ruskens hjelpere, sa Hauger i sin velkomsttale.

- Gjennom de 40 årene er det drevet miljøarbeid som hvert år har gitt synlige resultater, og vi har fått bevis for at vi bryr oss om byen vår, sa Rusken-generalen.

LES OGSÅ: Rusken-general takket 100.000 Rusken-barn

Samarbeid gir resultater

Ordfører Marianne Borgen fra Østensjø/Skøyenåsen var hovedvert for jubileumsmarkeringen, og i sin tale snakket hun om det å arbeide sammen for å få et godt resultat.

- Alle kan gjøre noe, og det gleder meg spesielt å se entusiasmen til barn og unge. Målet er at Oslo skal bli Europas reneste by, og det tror jeg vi skal klare, sa ordfører Borgen.

Andre talere var kanskje noe mer betenkt, for først med en holdnings-endring, kan vi få en ren by.

LES OGSÅ: Si fra om søppel med Rusken-appen

Det som begynte med en ryddeaksjon hver vår, har ballet på seg. Elveforumet har sørget for at det nå ikke bare er satt fokus på det grønne, men også det blå.

Østensjøvannets Venner er sterkt inne i bildet, Rusken har gitt arbeid til både de som står utenfor «den gode hverdagen» og til skoleungdom gjennom sommerprosjektene.

Og i godt samarbeid med politiet er det ryddet i leire som stadig blir etablert og skjemmer grøntområdene våre.

LES OGSÅ: Politikerne fikk se lokal romleir

Gaver

Med et bursdagsselskap følger også gjerne gaver. Den største fikk Rusken fra en samarbeidspartner som favner mange tusen Oslo-borgere – nemlig Obos.

En sjekk på 100.000 kroner ble overlevert av forvaltnings-konserndirektør Arne Baumann.

Til den stadig motiverende Jan Hauger hadde politiet en personlig gave.

Men også gjestene fikk gave med seg hjem – en flott krystallvase som både var en takk for innsatsen og en påminnelse om at dugnadsånden må holdes i hevd i evig tid.