Russen bråker, men det er noe annet som gjør at russetreff er avlyst

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Dundrende musikk og støy fra russen fratok folk nattesøvnen mange steder på Østlandet natt til mandag.

DEL

OSLO: – Meldingene går ut på at flere russebusser samler seg på offentlige steder og spiller veldig høy musikk til stor forargelse fra dem som bor der, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB.

Hun har vært på nattevakt gjennom hele helgen og forteller om en jevn strøm av støymeldinger knyttet til russen. Natt til mandag økte antallet klager, trolig fordi folk skal på jobb og ikke er like tolerante for høy musikk.

De fleste klagene natt til mandag kom fra den vestlige delen av politidistriktet – i Asker og Bærum. Det kom få klager fra Oslo sentrum.

– Det har ikke kommet noe særlig med klager i Oslo sentrum. Det har blant annet vært bråk ved Gjettum T-bane, Esso Vøyenenga og ved Skullerudstua, sier Skott.

Follo og Finnmark

Også i Follo i Akershus var det umulig for mange å sove mens russen festet til altfor høy partymusikk.

– Vi har fått flere klager på russen i løpet av natten. Vi har rykket ut der hvor vi har hatt kapasitet og gitt de aktuelle pålegg om å dempe seg. Vi har ikke avdekket brudd på disse påleggene, opplyser operasjonssentralen i Øst politidistrikt.

I Alta spilte russen så høy musikk utenfor et hotell ved midnatt at politiet ble kontaktet. De hotellansatte ble imidlertid bedt om å ta dette med russen selv, opplyser Finnmark politidistrikt.

Plukker ut de verste

Line Skott i Oslo-politiet forteller at russen er lydhøre for politiet og avslutter rabalderet når de får beskjed om det.

I Oslo er det for øvrig klart at russefesten på Tryvann til helgen er avlyst på grunn av store snømengder i området, opplyser arrangøren av Tryvannfestivalen på sine nettsider. Arrangementet slås derfor sammen med treffet 11. og 12. mai.

Mandag kveld er det såkalt russedåp i Frognerparken for Oslo-russen.

(©NTB)

Artikkeltags