Gå til sidens hovedinnhold

Flyktningefest skapte nye forbindelser

Artikkelen er over 5 år gammel

Rundt 150 personer spiste, ble kjent og danset på flyktningfesten i Bøler kirke arrangert av Hjerterom i Østensjø nylig.

BØLER: – Folk var veldig fornøyde, og vi fikk inntrykk av at folk snakket med hverandre og ble kjent på tvers av kulturer. Det var veldig fint, forteller Vigdis Bodin Jensen, styrer for Bøler frivilligsentral.

Hun er en av aktørene i sammenslutningen Hjerterom i Østensjø, som jobber for å øke hjertevarmen i lokalsamfunnet - nå med fokus på god integrering av flyktninger.

Les også: Bydel Østensjø skal bosette 77 flyktninger i år

150 på fest

Rundt 150 personer møtte opp til festpyntede bord i Bøler kirke, cirka halvparten av dem flyktninger, ifølge Jensen. Før festen fikk Hjerterom i Østensjø kontakt med bydelens introduksjonsprogram for flyktninger, som inviterte sine brukere til festen.

– I Hjerterom har vi snakket om det å skape de gode gamle torgene der folk møtes, sier styreren for frivilligsentralen.

– Vi fikk tilbakemeldinger på festen om at det var mange som ville bidra, men som syntes det var vanskelig å sette i gang med noe selv. De satte pris på festen som en anledning til å komme i gang.

En del har meldt seg som fadderfamilier, og ble koblet med flyktninger som trenger lokale venner og hjelpere.

Kontakter knyttet

Ingen gikk sultne fra Bøler kirke forrige lørdag, skal vi dømme ut fra menyen festdeltakerne kunne forsyne seg fra.

– Vi hadde bestilt mat, og det ble en buffet med ris, kylling, lam og litt forskjellig. De som ønsket hadde med kake, og det ble mange gode kaker.

Bøler idrettslag fikk noen unge flyktninger som nye medlemmer, og har også et samarbeid med frivilligsentralen om fotballfaddere.

– Britt Høyer Grimnes som har hester nede ved Østensjøvannet fikk kontakt med noen unge gutter som gjerne ville hjelpe henne med hestene, forteller Jensen.

Festen ga mersmak, og Jensen mener det også er viktig å inkludere tidligere flyktninger og minoriteter som allerede er her. Hun forteller at hun har flere frivillige med minoritetsbakgrunn som vil være frivillige for å lære seg norsk.

– Det frister veldig å arrangere flere lignende sammenkomster, sier Jensen.

Les også: Stort fremmøte på allmøte om flyktningesituasjonen

Kurs og turer

Styreren for frivilligsentralen tar sikte på å arrangere opplæring og kursing av fadderfamilier etterhvert, og har også tanker om å arrangere felles turer med både fadderfamiliene og flyktningene som har faddere.

– En ting er å bli kjent med èn familie, men hvis man drar på tur sammen kjenner man plutselig mange flere, og får utvidet nettverket sitt, poengterer hun.

Les også:

Flyktninger - men som unge flest

DEBATT: – Vi vil gjerne bosette flere flyktninger!

Ønsker å huse flyktninger i private nordstrandshjem

– Får bosatt alle flyktningene

Les flere saker fra noblad.no