Her kan du feire sankthans!

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Se oversikt over lokale sankthansfeiringer her.

DEL

NORDSTRAND/ØSTENSJØ/SØNDRE NORDSTRAND: Fredag 23. juni er det sankthansaften, og det markeres som vanlig med at folk samler seg til hyggelig samvær med bål og underholdning en rekke steder.

Nordstrands Blad har samlet tilgjengelig informasjon om lokale arrangementer, så da er det bare å pakke piknikkurven og håpe på godt vær!

LES OGSÅ: Dette selges boliger i Oslo for

Nordstrand Bad

Nordstrand Vel inviterer til sin tradisjonelle feiring på Nordstrand Bad fra klokken 19.

Her blir det fellesgriller, levende musikk, leker, natursti og sankthansbål. Ta med deg mat og drikke og noe å sitte på.

LES OGSÅ: Nå kan du legge ut egne saker og bilder på lokalavisens nettsider

Hvervenbukta

I Hvervenbukta er det igjen Edith Stylo og Den polske klubben som står for sankthansarrangementet. Det hele starter klokken 18, mens bålet tennes på stranden klokken 21.

Store og små ønskes velkommen til gratiskonsert med Jay Delano, kunst- og håndverksmarked, tre kunstutstillinger, matfest med norske og østeuropeiske smaksprøver, samt mange ulike aktiviteter for barn.

Det vil også bli et lukket festarrangement for voksne fra klokken 22, for artister, frivillige og forhåndspåmeldte gjester.

Mer informasjon finner du på www.polonia.no og www.stylo.no, eller den polske klubben på Facebook.

Østensjøvannet

Sankthans skal som vanlig feires også ved Østensjøvannet. Det tradisjonsrike arrangementet ved idrettsplassen på Abildsø starter klokken 17, og er i regi av Lions Rustad/Lambertseter og Abildsø IL.

Her blir det forskjellige leker og aktiviteter for barna, tryllekunstner, salg av grillmat og levende musikk. Selveste Trond Granlund spiller opp klokken 18, mens bålet tennes klokken 21.

LES OGSÅ:

Distriktet har fått eget ølbryggeri

Folk drikker øl som aldri før

Høyenhallparken

I Høyenhallparken/Kildals have er det sankthansfest i regi av Høyenhall Vel fra klokken 18-22. Her blir det fellesgriller, loddsalg, musikk og sankthansbål. Ta med grillmat, drikke og noe å sitte på.

Les flere saker om Høyenhall her

Malmøya

På Malmøya er det to arrangementer Nordstrands Blad har fått nyss om:

På Damper'n (den gamle dampskipsbrygga) inviterer Malmøya Vel medlemmene sine til tradisjonell feiring fra klokken 18. Her blir det stor fellesgrill, så det er bare å ta med seg ønsket mat, drikke, stoler og pledd.

Bålet tennes klokken 19, og det blir livemusikk med Lars Thomas Grønlien som spiller opp til bryggedans uti de små timer.

Den lokale fiskebåten Fjordgutt leverer reker direkte fra båten til Damper'n for folk som bestiller i forkant.

På Malmøya er det også sankthansfeiring i Solvik.

Solviks Venner inviterer ifølge facebooksiden sin til spekemat og grøt på kafeen klokken 18.30. Bålet tennes klokken 21, og etterpå er det sommermusikk og hyggelig samvær på kafeen.

LES OGSÅ: Lippestad åpnet nytt badehus i Solvik

Ulvøya

På Ulvøya starter sankthansfeiringen med karnevalstog klokken 17. Toget går fra toppen av Fiskekroken til Sydstranda. Ulvøy Vel oppfordrer store og små til å kle seg ut, og det blir premie til barna.

Det er to sankthansbål. Det lille bålet tennes lokken 18.30, mens det store bålet tennes klokken 21.

Også på Ulvøya settes det opp fellesgriller, så det er bare å ta med grillmat og piknikteppe. Arrangørene oppfordrer dessuten folk til å ta med naboen og godt humør.

LES OGSÅ: MITTNOBLAD: Fiskeriministeren døpte lokal fiskebåt

Godlia

Golia Vel og Golia Hagebrukslag inviterer til tradisjonell Sankthansfeiring på hagelagstomten i Solbergliveien 26.

Ta med mat og drikke. Grillene er varme fra cirka klokken 18, og det blir salg av av planter fra klokken 19-20.

God sankthansfeiring!

Se minner fra sankthansaften 2015 her!

Artikkeltags