Her blir det sankthansfeiring!

SANKTHANSBÅL: Torsdag 23. juni tennes det mange sankthansbål i distriktet vårt. Her fra fjorårets feiring på Høyenhall. Arkivfoto

SANKTHANSBÅL: Torsdag 23. juni tennes det mange sankthansbål i distriktet vårt. Her fra fjorårets feiring på Høyenhall. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Sankthansaften byr ikke bare på fellesskap og bålbrenning, men også konsert med kjente artister.

DEL

NORDSTRAND/ØSTENSJØ/SØNDRE NORDSTRAND: Torsdag 23. juni feires sankthansaften en rekke steder i distriktet vårt, så her er det gode muligheter for å ha en hyggelig kveld i fellesskap med andre fra nærmiljøet.

Nordstrands Blad har samlet tilgjengelig informasjon om lokale arrangementer i denne oversikten, så da er det bare å pakke piknikkurven og håpe på godt vær!

Vet du om et arrangement som mangler, send oss gjerne informasjon på epostadressen tips@noblad.no, så legger vi det inn i listen!

LES OGSÅ:

Nå skal trærne i Ekebergveien hugges

Her blir det badeklart til ferien

Nordstrand Bad

Det tradisjonelle arrangementet på Nordstrand Bad ved Mosseveien er det Nordstrand Vel som står for. Klokken 19 tennes det fellesgriller, som du kan grille medbrakt mat på.

Deltagerne sørger selv for mat, drikke og noe å sitte på, mens vellet sørger for levende musikk, leker, natursti og ikke minst et stort sankthansbål.

LES OGSÅ:

Byoriginalen Ole-Bjørn hedres med egen plass

Se video fra Ole-Bjørns rike ved Ljanselva

Østensjøvannet

Lionsklubbene rundt Østensjøvannet og Abildsø IL inviterer til tradisjonell sankthansfeiring på Abildsøfeltet klokken 17.

Her blir det musikk, aktiviteter for barn, skinkelotteri og salg av alt fra grillede hamburgere til kaffe, vafler, pølser, is og brus.

Klokken 17.30 kommer tryll- og tullekunstner Chriss Chrissel. og klokken 19.30 blir det konsert med den kjente artisten Trond Granlund.

Sankthansbålet tennes klokken 21, og arrangementet avsluttes klokken 22.

LES OGSÅ: Trist skjebne for Nøklevann-bever

Hvervenbukta

Det største sankthansarrangementet i distriktet vårt finner sted i Hvervenbukta, der en rekke aktører med Galleri Stylo i spissen inviterer til en innholdsrik aften.

Her blir det gratis konsert i strandkanten, med både den kjente artisten Finn Kalvik og en rekke andre artister og band.

Ved portnerboligene blir det kunst- og håndverksmarked, mens kafèen Anne på landet kan friste med god mat og drikke.

I Galleri Stylo blir det både internasjonal festivalkafé med vernissage, aktkunstfotografier i stort format og nachspill.

Her varsles det om blomsterkranser både på hodet og på vannet, og tenning av sankthansbålet skjer klokken 21.

LES OGSÅ: Nå er paviljongen i Hvervenbukta åpnet!

Høyenhallparken

Det aktive vellet på Høyenhall inviterer til sankthansfeiring i Høyenhallparken/Kildals have fra klokken 18-22.

Her blir det bål, loddsalg og musikk, og åttendeklassingene på Høyenhall skole har kaffe- og kakekafé til inntekt for skoletur.

Griller er tilgjengelig for alle i parken, så her er det bare å pakke med seg grillmat og drikke til kveldens festivitas sammen med nabolaget.

LES OGSÅ:

Manglerudtunnel med i Oslopakke 3

Debatt: Manglerud - der ingen skulle tru at noen faktisk bur

Malmøya

Malmøya Vel inviterer store og små øyboere til sankthansfeiring på Damper'n (dampskipsbrygga) klokken 18.

Her setter de opp en stor fellesgrill, så det er bare å ta med seg ønsket mat og drikke, stoler og kanskje pledd, for de har intet værforbehold. Bålet tennes klokken 20.

Også i Solvik på Malmøya blir det Sankthansfeiring. På facebooksiden Solviks Venner informeres det om kafeen starter salg av rømmegrøt og spekemat klokken 16, mens sankthansbålet tennes klokken 21 (med værforbehold).

LES OGSÅ: Fire lokale kandidater til Oslo bys arkitekturpris

Ulvøya

På Ulvøya slår de til med karnevalstog på sankthansaften. Det går fra toppen av Fiskekroken klokken 17 og ned til Sydstranda. Store og små oppfordres til å kle seg ut!

Arrangør er Ulvøy Vel, som informerer om at det lille bålet tennes klokken 18.30, mens det store båles tennes klokken 21.

Det settes opp fellesgriller, så ta med grillmat, drikke og piknikteppe til å sitte på.

Har du trevirke til bålet kan det leveres tirsdag 21. juni og onsdag 22. juni fra klokken 18-22.

Artikkeltags