Se hva som kommer på Sæter

SLIK BLIR DET: Nye Sæter sett fra krysset mot nordøst. Her kommer det blant annet kaffebar mot det nye torget. Skisse: Arkitektkontoret Brodtkorp

SLIK BLIR DET: Nye Sæter sett fra krysset mot nordøst. Her kommer det blant annet kaffebar mot det nye torget. Skisse: Arkitektkontoret Brodtkorp

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

To kaffebarer, lampebutikk og en stor dagligvareforretning er blant det du kan glede deg til når nye Sæter Torg åpner i 2016.

DEL

SÆTER: I sommer stengte Grete Parfymeri dørene etter mange tiår på Sæter, mens Ark bokhandel er blant dem som fortsatt holder åpent innimellom alle byggeprosjektene. De har nå inngang på baksiden av butikken.

LES OGSÅ: Legger ned frisøralongen etter 45 år på Sæter

Om et års tid får Ark selskap av flere nye butikker, når nye Sæter Torg etter planen står ferdig i november 2016.

I tillegg til nye tilbud, vil eksisterende tilbud flytte litt på seg.

LES OGSÅ: Nå skal Sæter-krysset bygges ut

Kaffe og lamper

Meglerkontoret Ihus har akkurat signert kontrakt på Sæter, og nå kan Ann Kristin Franck i Sæter Senterforening også røpe noe av det nye som vil åpne etterhvert.

– Foreløpig vet vi at EspressoHouse, Kaffebrenneriet, Nordstrand Belysning og Meny helt sikkert kommer, opplyser Franck.

EspressoHouse overtar Krogsveens lokaler, som skal bygges ut.

Krogsveen flytter til nye lokaler i samme bygg med fasade mot vest og det nye torget.

Nordstrand Belysning vil åpne der Ark er i dag, mens Ark flytter i større lokale i nybygget på den gamle bensinstasjonstomten.

Her åpner også Kaffebrenneriet og en stor Meny-butikk. Apotek1 flytter fra nåværende lokaler og inn i dette nybygget.

– I tillegg jobbes det med flere andre aktører for å sikre et spennende utvalg av butikker og tilbud i hele Sæter-krysset, sier Franck på vegne av senterforeningen.

LES OGSÅ: Har solgt tusen hamburgere om dagen

Parkering og trygghet

Franck forteller at det har vært en utfordring å finne parkeringsplass oppi all byggevirksomheten, men at dette nå skal være enklere.

LES OGSÅ: Nå rives Sæter bit for bit

– Vi har mange plasser og nå er det satt opp store p-flagg som viser hvor man kan parkere, opplyser hun.

Det er kommet flere parkeringsplasser bak Trill Inn og i Ekebergveien 231. Dessuten lages det nå flere plasser bak Burger King.

Og de som synes det er skummelt å bevege seg innimellom butikkene og byggeplassene, kan glede seg over følgende: Mellom Kittel-Nielsens vei og Ekebergveien, i passasjen bak Egon og Ark, kommer det nå en gangtunnel og et beskyttelsestak for fotgjengere.

LES OGSÅ:

Endelig gjenåpner Nordstrand kirke

Åpnet sykkelfeltene i Nordstrandveien

Artikkeltags