Klager på avstand til post i butikk

LJABRU: 70 prosent av postkundene på Nordstrand får tildelt Matkroken Ljabru som sitt utleveringssted for pakker og rekommendert post. Foto: Nina Schyberg Olsen

LJABRU: 70 prosent av postkundene på Nordstrand får tildelt Matkroken Ljabru som sitt utleveringssted for pakker og rekommendert post. Foto: Nina Schyberg Olsen

Artikkelen er over 3 år gammel

Flere av Nordstrands Blads lesere er misfornøyd med tildelingen av post i butikk.

DEL

NORDSTRAND: I dag, mandag 24. april klokken 12, legges distriktets siste postkontor ned.

Nordstrand postkontor på Sæter har levd på lånt tid i et par år allerede og tiden er kommet til at også beboerne på Nordstrand skal få post i butikk. Det skjer fra tirsdag 25. april.

Postkontorets kunder har blitt fordelt på to post i butikk - Matkroken Ljabru og Matkroken Bråten.

Etter at noblad.no publiserte sak om dette onsdag 19. april har det kommet flere reaksjoner fra våre lesere. Noen er misfornøyd med tildelingen og mener at de får unødvendig lang vei.

LES OGSÅ: Nå legges distriktets siste postkontor ned

Debatt på Facebook

Kommentarer fra Nordstrands Blad sin Facebook-side:

"Jeg bor i gangavstand til Bråten og har fått Ljabru som hentepostkontor. Hull i hodet spør du meg. Og for oss som er en av mange småbedrifter her på Nordstrand, vi må uansett rekke å levere til 16, dvs vi får rushtrafikken. Jeg var i kontakt med hovedkontoret til REMA, de begrunnet flyttingen av postkontoret som riktig for bla miljøet, for min del bli det mere bilkjøring med mange pakker, når jeg kan gå med pakkene rett ned på Sæter"

" Vi her på Ekeberg har fått vår "post-i-butikk" hos Bunnpris på Ryen. Beliggende midt i Ryenkrysset, et av byen fra før mest trafikkbelastede områder ... De som utplasserer "post-i-butikk" bare peker på et kart, og kjenner sjeldent, eller aldri til lokale forhold. Lenge åpningstider er sikkert fint for de som kan dra nytte av det, men vanskeligere tilgjengelighet og dårlig planlagt plassering er et stort problem mange steder."

"Det går bedre enn man tror. Det betyr bare omlegging av vaner. Det er vår erfaring."

LES OGSÅ:

Erstattes av to post i butikk

Slutt for posten på Sæter

70 prosent får Ljabru

Nordstrands Blad har også vært i kontakt med en leser som bor på postnummer 1163, som i sin helhet ligger nord for Nordstrandsveien. Også de hadde fått tildelt utlevering på Ljabru.

- Hvorfor får ikke alle kundene tildelt post i butikk nærmest der de bor?

- Det går på kapasiteten til butikkene, opplyser John Eckhoff, som er pressesjef i Posten Norge AS.

Eckhoff forteller at Matkroken Ljabru har fått tildelt 70 prosent av området, mens Matkroken Bråten får 30 prosent.

- Matkroken Bråten har pt ikke kapasitet til å ta mer, derfor ble postnummer 1163 lagt til Ljabru, opplyser pressesjefen og legger til:

- Skal det vise seg at det er mer kapasitet enn beregnet på Matkroken Bråten, er det naturligvis muligheter for endringer.

Han legger til at avstanden fra Sæterkrysset til Ljabru er 894 meter mens fra Sæterkrysset til Bråten er det 971 meter.

(Saken fortsetter under bildet)

BRÅTEN: Matkroken Bråten har ikke kapasitet til å ta imot mer enn 30 prosent av postkundene til postkontoret på Sæter. Arkivfoto

BRÅTEN: Matkroken Bråten har ikke kapasitet til å ta imot mer enn 30 prosent av postkundene til postkontoret på Sæter. Arkivfoto

LES OGSÅ:

Bank og post ut, Rema inn

Mandag stengte Tone postkontoret for siste gang

Gjelder kun ved henting

- Det er også viktig å få frem at tilhørigheten kun gjelder nå man skal hente pakker og rekommanderte sendinger. Alle andre tjenester kan gjøres på den Post i Butikk som måtte passe best, sier Eckhoff.

Ønsker man å sende pakker eller brev kan man med andre ord gå til der man måtte ønske. I enkelte tilfeller kan også kunder velge hvilken Post i butikk en pakke skal sendes til.

- Handler kunden på nettet og nettbutikken tilbyr valgfritt hentested, kan kunden dermed velge for eksempel Matkroken Bråten, sier Eckhoff.

Les flere saker fra Sæter på noblad.no

Artikkeltags