71B kan få utvidet driftstid fra høsten

NY BUSSRUTE: Ifølge naboer er det mindre biler i området etter at 71B til Seterbråten ble satt i drift. Foto: Kristin Trosvik

NY BUSSRUTE: Ifølge naboer er det mindre biler i området etter at 71B til Seterbråten ble satt i drift. Foto: Kristin Trosvik

Artikkelen er over 3 år gammel

Ruter vil ser på muligheten for å utvide driftstiden til den nye busslinjen som går til Seterbråten.

DEL

SETERBRÅTEN: Fra 6. juni fikk busslinje 71 en ny trasé slik at folk kan ta bussen helt fra Seterbråten til Mortensrud. Tidligere har beboere på Seterbråten hatt nesten to kilometer til nærmeste bussholdeplass.

Linje 71B Mortensrud T–Seterbråten har fått tre nye holdeplasser og stopper nå på Nyjordet, Mina Beiteplukks vei, Sommerro og Seterbråten.

LES OGSÅ: Endelig buss til Seterbråten!

Ber om fulltidsrute

Bussruten har på kort tid blitt veldig populær. Naboer forteller at det merkes på biltrafikken - at flere lar bilen stå.

Ateeq Abid som er styremedlem i Solsiden sameie på Bjørndalsjordet og har tidligere fortalt om manglende busstilbud i området. Han opplyser at det nå er mange fornøyde busskunder på Seterbråten og at 71B er godt brukt.

– Det eneste vi nå ber Ruter om er en heltidsrute og ikke bare rushtidsrute. Det er behov for et tilbud også på kvelder og i helger. Ikke minst for pensjonister og de som er syke og har vanskelig å bevege seg, sier Abid.

LES OGSÅ: Fortviler over manglende busstilbud

Vurderer mulighetene

Øystein Dahl Johansen i Ruter sier at det er veldig hyggelig at tilbudet blir godt brukt.

– Vi vurderer mulighetene for å utvide driftstiden fra ruteendringen 8. oktober, sier Dahl Johansen.

LES OGSÅ:

Bjørndal-bussen får ny rute

Buss-seier til Bjørndal

Artikkeltags