I juni kan du endelig ta buss til Seterbråten

SETERBRÅTEN: Det kommer en ny holdeplass her i Bjørnåsveien, innerst ved snuplassen. Begge foto: Nina Schyberg Olsen

SETERBRÅTEN: Det kommer en ny holdeplass her i Bjørnåsveien, innerst ved snuplassen. Begge foto: Nina Schyberg Olsen

Artikkelen er over 3 år gammel

Bymiljøetaten er i full gang med å legge til rette for at buss 71B skal kunne kjøre Bjørnåsveien til Sæterbråten og Bjørndalsjordet.

DEL

SETERBRÅTEN: Som Nordstrands Blad skrev i februar i år har beboere på Seterbråten sett seg lei av å måtte gå nesten to kilometer for å komme til nærmeste bussholdeplass som er Nyjordet.

Over 300 personer skrev under på dette innbyggerinitiativet på minsak.no (utdrag):

«Vi ber kommunen om å utbedre Bjørnåsveien slik at vi kan få en bussforbindelse opp til Seterbråten. Det er nesten to km til nærmeste bussholdeplass med en krapp oppoverbakke/nedoverbakke. (...) Veldig mange godt voksne mennesker/ barnefamilier som kvier seg til å gå ut om vinteren da det er langt å gå. 71B er tildelt av Ruter; ruten kjøres midlertidig frem til Bjørndal inntil kommunen oppfyller kravene til veiutbedring.»

LES OGSÅ: Fortviler over manglende busstilbud

Er i gang

Beboerne på Seterbråten har blitt lovet bot og bedring i lang tid, men nå er det endelig like før buss 71B kan kjøre til Seterbråten også.

For at Bjørnåsveien skal betjenes med buss må Bymiljøetaten gjøre endringer på en del fartshumper for at bussen skal kunne kjøre over dem. I tillegg skal de etablere universelt utformede holdeplasser på strekningen. Etaten er i full gang med dette arbeidet nå.

LES OGSÅ:

Bjørndal-bussen får ny rute

Buss-seier til Bjørndal

Oppstart 6. juni

Kommunikasjonsrådgiver i Ruter, Øystein Dahl Johansen, forteller at de er klare for å legge om bussrute 71B så fort arbeidet er ferdig.

De siste opplysninger Ruter har fått er at Bymiljøetaten blir ferdig til 6. juni.

– Da vil 71B vil betjene Seterbråten–Mortensrud med fire avganger i timen, sier Dahl Johansen.

Det skal anlegges to nye holdeplasser på strekningen.

Én innerst ved snuplassen i Bjørnåsveien (Seterbråten holdeplass), og én i Bjørnåsveien like ved Elgtråkket (Mina Beiteplukks vei holdeplass).

LES OGSÅ: 44 nye kommunale boliger på Seterbråten

Artikkeltags