Kameraovervåking på Brannfjell avgjøres i dag

REKTOR: Anne-Karin Bjerkebro, rektor ved Brannfjell skole, sier at det er flott ungom som går på skolen og at de nå er opptatt av å holde på det positive. - Det blir juleball, sier hun. Foto: Arne Vidar Jenssen

REKTOR: Anne-Karin Bjerkebro, rektor ved Brannfjell skole, sier at det er flott ungom som går på skolen og at de nå er opptatt av å holde på det positive. - Det blir juleball, sier hun. Foto: Arne Vidar Jenssen

Artikkelen er over 2 år gammel

Denne uken ble det avholdt to fullsatte foreldremøter på Brannfjell skole. - Foreldrene er glade for at sikkerheten kommer først og at det er søkt om kameraer, sier rektor Anne-Karin Bjerkebro.

DEL

BRANNFJELL: Saken er oppdatert.

Fredag 3. november opplyste Utdanningsetaten til Nordstrands Blad at de har søkt om å innstallere kameraer på Brannfjell skole etter tre påtente branner de siste ukene. Skolen har allerede fått døgnkontinuerlig vakthold, uten at brannstifteren har blitt tatt.

Torsdag 9. november forteller Utdanningsetaten at det snarlig blir en avklaring på om og når det kommer kameraer på skolen.

- Utdanningsetaten vil i samråd med politiet fatte beslutning om kameraer på Brannfjell i løpet av uken, sier Hild Lamvik i Utdanningsetaten.

LES OGSÅ: Vil stoppe brannstifter med kameraer

Sikkerhet først

Tirsdag 7. november avholdt skolen to foreldremøter for at alle interesserte skulle få være med. Den alvorlige brannsituasjonen var tema, og både politiet, Utdanningsetaten og Oslo brann- og redningsetat var til stede på foreldremøtene sammen med skolens ledelse, rådgiver og helsesøster.

– Jeg tror vi hadde 500 foreldre her, og jeg opplevde at vi hadde to gode møter. Folk er engasjerte og vi åpnet for spørsmål fra salen. Foreldrene er veldig glad for at sikkerheten kommer først, og de er glad for at Utdanningsetaten har søkt om kameraer, sier Bjerkebro.

LES OGSÅ: Brann på Brannfjell skole for fjerde gang på to uker

- Flott ungdom her

Hun legger til at det nylig ble avholdt FAU-møte hvor mange av klassekontaktene stilte.

– De har fokus på å holde på de positive tingene. Det er flotte ungdommer her på Brannfjell skole. Og vi skal gjennomføre skoleball og foreldrene mobiliserer nå for å finne på hyggelige ting sammen med elevene, forteller rektor.

LES OGSÅ: Brann på Brannfjell skole

Artikkeltags