Nå må du trå lett på gasspedalen

VÆR OBS: Flere trafikale tiltak settes inn ved skolestart for å sørge for en trygg skolevei for alle Oslos elever. Arkivfoto

VÆR OBS: Flere trafikale tiltak settes inn ved skolestart for å sørge for en trygg skolevei for alle Oslos elever. Arkivfoto

Artikkelen er over 3 år gammel

Mandag har nesten 7500 fem- og seks-åringer sin første skoledag i Osloskolen. Husk derfor å være ekstra oppmerksom om du kjører bil der barn ferdes.

DEL

OSLO: 21. august skal tusenvis av spente førsteklassinger begynne sin ferd gjennom skolegangen. Det innebærer også mange nye myke trafikanter på veiene.

Hvert år har politiet en kampanje de kaller Aksjon skolestart hvor de setter ekstra ressurser på trafikkontroller rundt skoler i et par uker etter skolestart. Hvert år rapporteres det om mye uvettig bilkjøring.

LES OGSÅ: Elevene på Toppåsen skole skal tilbake etter brannen

Barn prioriteres

I tillegg til politikontroller jobbes det med mange trafikale tiltak ved skoler rundt om i byen i disse dager.

– Det er viktig for meg å ha fokus på trafikksikkerhet, spesielt for de yngste som synes minst i trafikken. Trygging av skoleveier pågår året rundt, men i forbindelse med skolestartlegger har vi ekstra fokus på at barn og unge skal komme seg trygt til skolen og rundt i nærmiljøet sitt, sier byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Berg.

– Selvsagt skal det være mulig å kjøre bil i Oslo også i fremtiden, men rundt skoler og nærmiljøer mener jeg barn som går og sykler bør prioriteres. Det er også god politikk for voksne. Derfor vil byrådet nå bygge flere opphøyde gangfelt, fartsdempere og redusere fartsgrenser for å gjøre det tryggere å komme seg rundt og ta ekstra godt vare på de minste blant oss.

LES OGSÅ: Gledestårer for skoleplass på Rustad

Generelle tiltak:

1. Det skiltes midlertidig med «skolestart»-skilt i nærheten av alle skoler og på innfartsårene for å minne sjåførene på å kjøre forsiktig der skolebarn ferdes.

2. Det deles ut grønne reflekser til alle skolestartere i Osloskolen.

3. Informasjon om Følgevenn er i år tilbake i Skolestartbrosjyren Les mer på www.følgevenn.no.

4. Informasjon om Trafikk- agenten har blitt sendt ut i felles brev. Les mer på www.trafikkagenten.no.

5. Trafikkagenten sendte i juni ut informasjon om høstens kampanje til alle Osloskoler for å verve flere Trafikkagenter.

LES OGSÅ: Tre måneder igjen til veien er ferdig

Artikkeltags