OSLO: Det viser tall TV 2 har hentet inn fra Utdanningsetaten i Oslo kommune.

I 2015 ble det registrert 47 volds- og trusselhendelser. I 2016 var tallet 90.

LES OGSÅ: Vil gi ekstramidler til skoler som sliter

Tall for 2017 er ikke tilgjengelige, men politiet sier det har vært en økning i antall voldshendelser den siste tiden. Volden har også blitt grovere. Det vet politiet fordi mange episoder blir filmet med mobilkamera.

– Tidligere ga man seg kanskje hvis en havnet på bakken, men nå ser vi at de fortsetter å sparke og slå selv om offeret ligger nede, sier leder for Felles enhet for forebygging i Oslo-politiet, Janne Stømner.

Tidligere denne uken ble det kjent via Dagsavisen at rektoren ved Stovner videregående skole har sendt en epost til sjefene i Oslo kommune der det går fram at han frykter for både elevenes og lærernes sikkerhet.

I distriktet til Nordstrands Blad er det de videregående skolene Ulsrud, Bjørnholt, Holtet og Hellerud som skal ha flest utfordringer.

Oslos skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) sier det er trygt å gå på videregående skole i Oslo og peker på at politiet sier at utfordringene hovedsakelig er konsentrert rundt 100 av 17.000 elever i den videregående skolen. Hun mener noe av økningen man kan se i voldstallene, skyldes økt rapportering.

LES OGSÅ:

Skjøt med luftvåpen på Ulsrud videregående skole

Politiet har laget "verstingliste" over skoleelever

Vil ikke fortelle hvilke skoler som har vektere

- En fallitterklæring med adgangskontroll på videregående

Bjørnholt vgs. innfører adgangskontroll

(©NTB)