Kjemper for nærskolen - krever paviljong

Rustad skole: Åtte skolestartere innenfor skolekretsen og flere barn med søsken på Rustad skole har fått beskjed om at de må begynne i førsteklasse på Abildsø og Nøklevann skoler. Arkivfoto

Rustad skole: Åtte skolestartere innenfor skolekretsen og flere barn med søsken på Rustad skole har fått beskjed om at de må begynne i førsteklasse på Abildsø og Nøklevann skoler. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Mandag inviteres det til informasjonsmøte om situasjonen på Rustad skole, som er så full at flere skolestartere henvises til naboskoler.

DEL

RUSTAD: Åtte skolestartere som sogner til Rustad skole, samt flere skolestartere utenfor skolekretsen med søsken på Rustad skole, har fått beskjed om at de må begynne på Abildsø og Nøklevann skoler til høsten.

LES OGSÅ: Foreldre fortviler, fullt på Rustad skole

Som Nordstrands Blad tidligere har skrevet er de berørte familiene fortvilet. Skoleveien blir lang og kronglete, søsken må gå på forskjellige skoler og nærmiljøet splittes.

Nå kjemper både de berørte familiene og støttespillere som FAU, driftsstyre og rektor sammen for tiltak som gjør at barna likevel kan få plass på nærskolen. De vil ha ny paviljong ved Rustad skole, for å sikre stabilitet og forutsigbarhet for nærmiljøet.

Mandag 15. mai fra klokken 18-20 inviteres det til informasjonsmøte om situasjonen på Rustad skole.

Aksjonskomiteen i den nyopprettede aksjonen «Bevar Rustad som nærskole» oppfordrer folk til å komme på møtet for å vise sin støtte og delta i kampen for å få byrådet og Utdanningsetaten til å vedta utbygging av skolen.

LES OGSÅ: Slik skal Utdanningsetaten få plass til alle skoleelevene

Det var nylig en lignende situasjon ved Østensjø skole, da fikk en foreldreaksjon til slutt medhold i at man måtte sette opp midlertidig paviljong i skolegården på Østensjø inntil skolen blir permanent utvidet.

Mandag er det også møte i Østensjø bydelsutvalg, der de blant annet skal behandle Utdanningsetatens forslag til skolebehovsplan.

LES OGSÅ:

Høyenhall-barna får gå på nærskolen likevel

Full støtte til kampen for lokal skoleplass

Artikkeltags