Nytt skolebygg reiser seg på Oppsal

FRA LUFTA: På dette dronebildet ser man tydelig hvordan nybygget reiser seg og blir liggende på skoleområdet. FOTO: A Bygg Entreprenør

FRA LUFTA: På dette dronebildet ser man tydelig hvordan nybygget reiser seg og blir liggende på skoleområdet. FOTO: A Bygg Entreprenør

Artikkelen er over 2 år gammel

Byggingen av et nytt skolebygg på 2500 kvadratmeter er nå i full gang ved tvillingskolen Oppsal-Vetland. 

DEL

OPPSAL: Vetland skole og ressurssenter for hørselshemmede har siden 1991 holdt til sammen med Oppsal skole. Det har etter hvert blitt trangt om plassen, men nå får de snart bedre plass.

En gammel driftsbygning ble i fjor revet for å gi plass til et nybygg på 2500 kvadratmeter, som etter planen skal stå ferdig våren 2019.

– Utvidelsen av Vetland skole skal bli tilpasset 20 hørselshemmede elever med spesielle behov. Vi mister litt skolegårdplass og også parkeringsplasser. Men til gjengjeld blir det en flott skolebygning som vi gleder oss til å ta i bruk, fortalte rektor Toini Rysstad da Nordstrands Blad skrev om oppstarten av arbeidet i desember 2017.

LES OGSÅ: Får nytt skolebygg til 77 millioner på Oppsal

Nå er arbeidene kommet godt i gang, og det går stadig fremover på byggeplassen.

For at de hørselhemmede elevene med spesielle behov lettere skal kunne orientere seg i nybygget, vil det blant annet ikke ha 90 graders rom, og det blir gjort grep med tanke på både farger, støy og akustikk.

Nybygget blir dessuten et passivhus, som også får grønt sedumtak.

LES OGSÅ:

Nye Oppsalhjemmet skal bli møteplass for gamle og unge

Endelig åpnet nye Oppsal senter

Obos skrinlegger boligblokker i Vetlandsveien

Artikkeltags