Fikk ja til Østensjø-paviljongen

UTVIDES: Østensjø skole skal nå utvides med en midlertidig paviljong, for å få plass til alle elevene i nærområdet. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

UTVIDES: Østensjø skole skal nå utvides med en midlertidig paviljong, for å få plass til alle elevene i nærområdet. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I slutten av mai starter arbeidene med den midlertidige paviljongen på Østensjø skole. Hvem som får skoleplass avgjøres i neste uke.

DEL

ØSTENSJØ: Denne uken godkjente Plan- og bygningsetaten søknaden om en midlertidig paviljong i skolegården til Østensjø skole.

- Det er stort skolebehov i området. En midlertidig paviljong sikrer tilstrekkelig kapasitet mens nytt permanent tiltak bygges. Plan- og bygningsetaten finner at behovet for elevplasser på skolen i dette tilfellet må tillegges stor vekt, og at fordelene ved dispensasjon er større enn ulempene, heter det i vedtaket.

LES OGSÅ:

Slik vil de ha Østensjø-paviljongen

Ber om paviljong til Østensjø skole

Lokal seier

Foreldrenes kamp for midlertidige lokaler, så skolestarterne i nærmiljøet skal slippe å gå lange omveier til andre skoler, førte dermed frem. Lokalt er gleden stor.

Leder av den lokale aksjonskomiteen, Tommy Nysveen, sier følgende til Dagsavisen:

–  Nå er vi bare veldig glade på barnas vegne. Dette er en gledens dag og vi foreldre er nødt til å rette en stor takk til nærmiljøet, skolen, smidige etater og politikerne som har gjort dette mulig. Det har vært et enormt engasjement og alle aktører har spilt på lag og fått til en kjempegod løsning for både barna og skolen. De små barna i bydelen nå satt i fremste rekke og det er vi veldig glade for, sier Nysveen.

Dagsavisen har i likhet med Nordstrands Blad fulgt foreldrenes kamp for at førsteklassingene skal få gå på nærskolen sin.

I den offentlige Facebook-gruppen "Bevar Østensjø som nærskole" er gleden også stor:

"Så fantastisk - men det skulle pokker meg bare mangle!" og "Foreslår gatefest! La oss feire denne viktige seieren!" er blant de mange kommentarene.

LES OGSÅ:

Foreldreopprør mot nye skolegrenser

Østensjøforeldre mobiliserer

Starter i mai

- Arbeidene starter i slutten av mai. Paviljongen vil stå klar til skolestart. Det betyr at Østensjø skole vil ha tre førsteklasser høsten 2016, skriver Osloskolen i dag på sine nettsider.

Paviljongen kan stå tre år, frem til august 2019, deretter skal den fjernes.

For at paviljongen ikke skal skjemme ut omgivelsene og den verneverdige bygningsmassen på Østensjø skole, står det følgende i vedtaket fra Plan- og bygningsetaten:

"Som avbøtende tiltak males paviljongen i en farge som tar opp fargen til den bevaringsverdige bebyggelsen. Dette gir et minimum av stedstilpasning for det midlertidige tiltaket."

Fordeler skoleplasser nå

Rektor Terje Bergersen på Østensjø skole sier til Nordstrands Blad at han er glad for at de får paviljongen, slik at det blir plass til flest mulig av nærmiljøets barn.

- Nå kan vi ta imot tre førsteklasser til høsten, i stedet for to, sier Bergersen.

Det er plass til 28 elever i hver klasse, altså 84 førsteklassinger tilsammen.

De nye skolegrensene som ble vedtatt i fjor gjelder fortsatt, men ved innskrivingen av førsteklassinger før jul hadde foreldrene mulighet til å søke skolebytte.

LES OGSÅ: Dette er de nye skolegrensene

De fleste av høstens skolestartere som normalt skulle ha gått på Østensjø skole, fikk Godlia skole som ny nærskole. Et mindretall fikk Manglerud skole som ny nærskole. 

- Det gjøres ingen inntaksområdeendringer nå. Nødvendige endringer av inntaksområdene gjøres i november hvert år. Alle elever, uavhengig av hvilket inntaksområde de tilhører, kan søke skolebytte til Østensjø skole etter gjeldende regler, opplyser Åsta Ytre i Utdanningsetaten til Nordstrands Blad.

Vedtak om skoleplass fattes i slutten av april for hele Oslo

Rektor på Østensjø skole opplyser at de jobber med dette nå.

- Hvis vi har plass til alle som vil gå på Østensjø skole, vil de få plass. Først må vi ta inn de som er innenfor skolegrensen, og så gir vi plasser til de utenfor som har søkt om skolebytte ut fra gitte kriterier, sier rektor.

LES OGSÅ: Krever løsning på skolekrisen nå

Artikkeltags